XS
SM
MD
LG

Rekordan broj medija iz inostranstva na trci "Beograd-Banjaluka"

Kraj godine je obično vrijeme kada se svode računi i uveliko planiraju aktivnosti u novoj, a za direkciju međunarodne biciklističke trke “Beograd - Banjaluka” praktično da nema predaha ni tokom praznika.


Dok se dogovaraju i posljednja startno-ciljna mjesta, ekipe uveliko šalju prijave i već 17 ih je zaključilo ugovore. Ipak, organizatore posebno raduje povećano interesovanje stranih medija za praćenje trke. Tako je već sada, 100 i kusur dana pred start karavana koji je zakazan za 14. april, jasno da će sa trke izvještavati sedam inostranih medijskih kuća i to dvije iz Španije, te po jedna iz Slovenije, Hrvatske, Italije, Poljske i Austrije. Odlične ocjene UCI komesara kada je u pitanju organizacija, pročule su se širom svijeta, pa direkcija trke sada je došla u situaciju da se nekim timovima mora zahvaliti zbog limita koji iznosti 175 biciklista na startu. To je za sobom povuklo i medijske kuće iz zemalja u kojima je biciklizam jedan od najpopularnijih sportova. 


- Posljednjih godina polako smo pomjerali granice kada su inostrani mediji u pitanju. Korona je to malo usporila, ali evo, prema zahtjevima za akreditacije koje su do sada pristigli, uvjeren sam da ćemo imati rekordan broj medijskih kuća iz inostranstva. Naravno, od velikog značaja su nam i naši domaći partneri, među kojima su generalni pokrovitelji Radio televizija Srbije, Radio televizija Republike Srpske i Glas Srpske. Osim njih veliko hvala svima koji nas podržavaju, a spisak je podugačak: Alternativna televizija, TV K3, TV BN, Elta TV, Nezavisne novine, Euro Blic, Večernje novosti, Sportski žurnal, kao i portalima mondo.ba, sportdc.net, srpskainfo.com i mnogim drugim koji su nam nesebično pomogli u promociji biciklizma, te Republike Srpske i Srbije - rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.


Kamera je, kaže, bila prava rijetkost na nekoliko uvodnih izdanja, a sada na startu ili cilju etapa bude i po desetak. Dodao je da je i dalje otvoren poziv menadžmenta Eurosporta kada su u potanju direktni prenosi ili dnevni pregledi, ali da je za to potrebno dosta novca.


- Eurosport je dom biciklizma i u nekoliko razgovora koje smo vodili sa menadžmentom ove kompanije rečeno nam je da su oni itekako zagrijani za prenose. O posljednih nekoliko izdanja trke svoje gledaoce obavještavali su svakodnevno o rezultatima etapa, a na nama je da li smo spremni za nešto više. Nismo megalomani, svjesni smo da u Srpskoj ima mnogo urgentnijih stvari za finansiranje, ali bi bilo sjajno kada bismo sve naše prelijepe krajeve mogli da gledamo na ovom planetarno popularnom kanalu. Nema sumnje da bi to bila najbolja moguća promocija naše republike – zaključio je Kuvalja.