XS
SM
MD
LG

Damjanović: Nećemo odustati od našeg rada i trke za što boljim plasmanom

Košarkaši Slavije prvi dio sezone u Prvoj ligi Republike Srpske završili su sa omjerom od osam pobjeda i tri poraza. Sokolovi su poraženi na gostovanjima u prvom i posljednjem kolu, a između toga ugurao se i neočekivan poraz od Slobode '73 i to nakon što su imali 20 poena prednosti u svojoj dvorani.

Trener Slavije, Aleksandar Damjanović, kaže za naš portal da je i zadovoljan i nije, ali da se trebao izbjeći poraz od Slobode, pa i ubjedljivim poraz u Bijeljini.

- Kada se pogleda ukupan skor ne možemo reći ni da je loš. Bio je tu neočekivan kiks protiv Slobode, gdje smo dozvolili na domaćem terenu da izgubimo utakmicu i bilo je to lošije izdanje u posljednjem kolu u Bijeljini, gdje nismo zadovoljni prikazanim. Poraz manje-više ne boli toliko koliko način na koji smo izgubili i ta dva poraza se negdje ne uklapaju u neku našu viziju. Moram reći da smo veći dio sezone imali problema sa povredama. Nedostaje nam prije svega Biberdžić pod košem, na tim pozicijama visokih igrača. Sve u svemu zadovoljavajući rezultat, mada moglo je bolje, trebalo je bolje. Šta je tu je, na nama je da se spremimo što bolje za drugi dio i da nastavimo sa dobrim rezultatima, pa vidjećemo kako će to biti, rekao je za naš portal Aleksandar Damjanović.

Nema puno vremena za odmor, liga se nastavlja brzo, ali nema ni puno prostora za trening tokom januara.

- Nemamo puno pauze. Liga je stavljena za 15. januara, po meni malo prerano, s obzirom na to da su praznici ima dosta neradnih dana i teško je naći termine za treninge. Mi imamo i probleme u ekipi, imali smo problema sa gripom poslije te utakmice u Bijeljini, 7-8 igrača je ispalo iz treninga. Tako smo prethodne sedmice uglavnom radili na njihovom liječenju, ove sedmice smo malo počeli da treniramo malo jače. Vidjećemo, opet sada idu praznici. Kažem, teško je naći termine, ne radi se. Vidjećemo šta će se desiti, moguće da se pomjeri i to prvo kolo malo, mada sve je to u sferi nekih očekivanja.

Prijalo bi Slaviji neko pojačanje na visokim pozicijama, no za sada je nepoznanica da li će ih biti.

- Vidjećemo narednih dana. Mi moramo i da se uklapamo i sa finansijama i sa našim mogućnostima. Imamo taj problem sa Biberdžićem koji se vuče kroz čitavu polusezonu. On ima nezgodnu povredu leđa, nije baš bezazlena. Možda ćemo tražiti neko pojačanje na tim pozicijama. Vidjećemo u narednih nekoliko dana, ni prelazni rok nije nešto pretjerano dug, tako da ako budemo šta radili, moraćemo brzo. Na tim visokim pozicijama osim Darka imamo malog Kristijana Krunića koji ima snagu, volju, želju, ali nema još uvijek potrebno iskustvo za ovaj nivo košarke i za teže utakmice. Koristimo ga kao zamjenu u ovom trenutku. Dobro bi nam došao neki igrač tipa Biberdžića da pokrije te pozicije, sa njim smo imali dosta toga zatvorenog i eto dogodila se ta povreda. Koristimo Klještana na toj poziciji četiri, iako nije orginalna četvorka, više je tri. Ali, u ovim uslovima moramo tako, pa smo ograničeni dosta na tim pozicijama.

U prvi plan u finišu sezone isplivala je bijeljinska Budućnost. I prošle godine su bili kandidat za titulu, a sada sa najnovijim pojačanjima, te dovođenjem novog trenera Budućnost je isplivala kao prvi favorit za titulu prvaka Republike Srpske.

- Sigurno da jeste. Budućnost je napravila neke poteze, doveli su novog trenera, pojačanja i sigurno da ne skrivaju ambicije za prelazak u viši rang. Ja sam uvjerenja da je teren mjerilo svega, tako da mi sigurno nećemo, bez obzira šta druge ekipe rade, nama je bitno šta mi radimo, kako mi izgledamo i šta možemo da uradimo na terenu. Time se vodimo. Druge ekipe će raditi ono što oni mogu, ali mi ni nećemo odustati od svog rada i utrke za što boljim rezultatom. Šta će nam to donijeti, ne znam, ali sigurno da ćemo dati maksimum.


22 .kolo Prva liga RS
Slavija 1996 64 : 68 Budućnost BN
Kozara 76 : 74 Akademija Borac BL
Varda HE 86 : 66 Sokolac
Student Igokea 73 : 65 Sutjeska
Rogatica 64 : 59 Sloboda 73
Drina Princip 80 : 62 Prijedor Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Budućnost BN 22 19 3 41
2 Slavija 1996 22 16 6 38
3 Rogatica 22 16 6 38
4 Drina Princip 22 15 7 37
5 Prijedor Spartak 22 15 7 37
6 Student Igokea 22 12 10 34
7 Sutjeska 22 10 12 32
8 Sokolac (-1) 22 9 13 30
9 Varda HE 22 7 15 29
10 Akademija Borac BL 22 7 15 29
11 Sloboda 73 22 5 17 27
12 Kozara 22 1 21 23