XS
SM
MD
LG

Igor Kolaković vodi Srbiju

Igor Kolaković

Igor Kolaković imenovan je za selektora muške odbojkaške reprezentacije Srbije do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Kolaković je trenutno trener poljske Varte, a funkciju selektora Srbije već je obavljao od 2006. do 2014. godine.

U tom periodu Srbija je osvojila osam medalja: jednu zlatnu, tri srebrne i četiri bronzane.

Na Svetskom Prvenstvu 2010. godine osvojio je bronzanu medalju, na Svetskom šampionatu 2013. za mlađe seniore srebro, u Svetskoj ligi dve srebrne medalje (2008. i 2009. godine) i jednu bronzanu (2010. godine), a na prvenstvima Evrope zlatnu medalju 2011. i bronzane medalje na 2007. i 2013 godine.

Pored reprezentacije Srbije Igor Kolaković je predvodio selekciju Irana od 2017. do 2020 godine, a trenirao je i slovenački AĆ Volej iz Ljubljane i francuski Kan.

"Pre svega želim da se zahvalim OSS-u na čelu sa predsednikom Zoranom Gajićem i generalnim sekretarom Ivanom Kneževićem na ukazanom poverenju, da nakon sedam godina ponovo vodim nacionalni tim do još jednih Olimpijskih igara", rekao je Kolaković, preneo je OSS.

"Reprezentacija je veliki motiv za sve, to je jedna velika emocija, i po tom pitanju se u timu Srbije već decenijama nije ništa promenilo. Iz generacije u generaciju zadržao se taj iskreni odnos i ljubav prema nacionalnom dresu", dodao je on.