XS
SM
MD
LG

Dobojska Sloga krenula sa radom (FOTO)

Fudbaleri dobojske Sloge na prvom okupljanju

DOBOJ – Šef stručnog štaba Sloge jesenjeg vicešampiona Srpske Zoran Ćurguz obavio je prozivku fudbalera i označio početak priprema za nastavak sezone. Sloga zimuje na drugom mjestu sa dva boda manje u odnosu na lidera Krupu. Prisutnim fudbalerima su se obratili još predsjednik kluba Miroslav Kršić i novi član stručnog štaba kondicioni trener Mihajlo Samardžija.

Cjelokupan tok priprema biće obavljen u Doboju, planirano je odigravanje pet prijateljskih utakmica. Slogine ambicije su napad na prvo mjesto, iako rukovodstvo kluba ne postavlja pritisak na igrače.

Predstavljeno je novo pojačanje dobojskog tima a to je Stefan Janjić koji igra na poziciji štopera. On dolazi iz federalnog prvoligaša Orašja. Može da pokrije poziciju defanzivnog veznog. Dogovoreno je još nekoliko pojačanja a njihov dolazak se očekuje u narednih nekoliko dana. Dok se riješe administrativne stvari sa vizama u Doboj treba da stignu dva inostrana fudbalera.

-Ja sam Stefan Janjić novi sam igrač Sloge iz Doboja, dolazim iz ekipe Orašje. Nadam se da ćemo ispuniti očekivanja grada i kluba, a to je ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. –rekao je Stefan Janjić novi igrač Sloge.

Stefan Janjić novajlija u ekipi Sloge

Uprava kluba na čelu sa Kršićem i uz svesrdnu podršku i pomoć gradskih struktura i gradonačelnika Borisa Jerinića nastojat će da obezbjedi sve uslove za nesmetan rad igračima.

-Danas zvanično počinjemo sa početkom priprema za nastavak sezone. Klub je ostao pri jasnom i definisanom cilju pred početak sezone, a  to je plasman u viši rang. To je sve za nas već imperativ s obzirom na poziciju na kojoj se nalazimo i onim što je u klubu i oko kluba urađeno u prethodnom periodu. Možda su se malo brže neke stvari odvijale. Stvari idu u pravom smjeru i mi smo spremni za mnogo veće izazove. Ovo je projekat iza kojeg stoji Grad uz čiju podršku se ovo sve realizuje. U stručnom dijelu smo još pojačali i uključili u rad kondicionog trenera. Šef je predložio da se uključi kondicioni trener kako bi što spremniji dočekali start prvenstva. Klub ima jasan cilj da se  razvijaju mladi igrači i omladinska škola. Baziramo budućnost na svojim mladim snagama. –rekao je Miroslav Kršić predsjednik Sloge.

Zoran Ćurguz šef stručnog štaba (prvi s lijeva), Miroslav Kršić predsjednik kluba (u sredini) i Mihajlo Samardžija kondicioni trener (prvi s desna)

Prva pripremna utakmica odigrat će se u Doboju 29.januara protiv Zvijezde iz Gradačca, sedam dana kasnije ugostit će se ekipa Gradine iz Srebrenika.  Zatim slijedi utakmica sa Ljubićem u Prnjavoru, poslije toga Sloga će igrati protiv TOŠK-a iz Tešnja na svom terenu. Generalka pred start prvenstva biće protiv ekipe Kozare u Gradišci.

-Krenuli smo sa radom. Na pripreme se odazvalo 27 igrača. Danas nisu tu David Knežević koji ima problem sa povredom i nije Hadžimujić koji se vraća iz inostranstva. Svi ostali igrači su tu. Prezentovali smo plan i program rada i definisali tehnike rada. Imamo odlične uslove na našem terenu i klupsku teretanu. Prvo ćemo uraditi ulazna testiranja i vidjeti gdje su igrači u odnosu na prethodni period. Najavil smo da ćemo dovesti četiri do pet pojačanja. Dva igrača iz  inostranstva koja su trebala doći još nisu stigli iz razloga što još nije završena viza. U pregovorima smo sa još dva igrača. Raduje me da smo prvoj ekipi priključili sedam kadeta i juniora. To su mladi igrači koji do sada nisu imali priliku da treniraju sa seniorima. To su momci koji su radili testiranja i pokazali su izuzetne rezultate. Ovim pokazujemo da mijenjamo svijest naše djece i da samo predanim radom mogu doći do profesionalnog fudbala. Ja im želim dobrodošlicu u seniorski fudbal i nadam se da će od njih neko veoma brzo da zauzme mjesto startera i prvotimca. Smatram da je dovoljno pet pripremnih utakmica što ja praktikujem u svom radu. Nije dobro da se igra veliki broj utakmica. Igranjem velikog broja jutakmica ekipa nema vremena dase tokom sedmice pripremi u trenažnom procesu. Nadam se da ćemo u tom periodu izdefinisati prvih jedanaest. Nismo mijenjali ekipu i dosta igrača je se naviklo na sistem rada. Pokušat ćemo da igramo brže i više na protivničkoj polovini. Sa visokim presingom i budemo ekipa koja diktira tempo i odlučuje. –istakao je Zoran Ćurguz trener Sloge.

Radu sa prvom ekipom priključeno je nekoliko kadeta i juniora a to su: Minja Tatić, Ognjen Šešlak, Đorđe Nikić, Almedin Durmić, Luka Gašić i Gordan Jelić. Iz kluba je otišao mladi Luka Međugorac.

Kadeti i juniori priključeni prvom timu

Prvoj prozivci prisustvovali su sljedeći igrači: Danilo Đulčić, Vanja Knežević, Ajdin Žilić, Dušan Ristić, Stefan Božić, Faris Mujkić, Franko Dadić, Ostoja Šaula, Rado Radić, Aleksandar Milaković, Dimitrije Zajić, Goran Šujić, Nemanja Marković, Haris Džaferović, Albin Omić, Predrag Trifković, Uglješa Stevanović, Obrad Starčević, Tarik Jašarević, a opravdano odsutni su bili David Knežević, Amir Hadžimujić, Danijel Miljić i Nikola Maksimović,


Sloboda : Sutjeska
Omarska : Željezničar
Famos : Radnik
BSK : Ljubić
Laktaši : Velež
Leotar : Romanija
Drina : Rudar Prijedor
Borac : Slavija
Kozara 4 : 1 Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 25 18 7 0 61
2 Laktaši 25 15 3 7 48
3 Rudar Prijedor 25 12 9 4 45
4 Famos 25 13 2 10 41
5 Kozara 26 12 4 10 40
6 Željezničar 25 12 3 10 39
7 BSK 25 12 3 10 39
8 Leotar 25 12 3 10 39
9 Sloboda 25 11 3 11 36
10 Sutjeska 25 11 2 12 35
11 Borac 25 10 4 11 34
12 Drina 25 7 10 8 31
13 Velež 25 9 2 14 29
14 Romanija 25 8 4 13 28
15 Slavija 25 7 6 12 27
16 Ljubić 25 8 3 14 27
17 Modriča 26 7 4 15 25
18 Omarska 25 4 4 17 16