XS
SM
MD
LG

Ko bi mogao iznenaditi na prvom Slemu u sezoni ?

Foto: Australian Open

Kao i na svakom Gren Slemu i na Australijan Openu se može očekivati da bude nekih lijepih priča te da neko iznenadi. Pokušaćemo navesti nekoliko igrača koji mogu to uraditi.

Nakon cijele situacije sa Novakom Đokovićem, vrlo je realno da neko iz gornje dijela žrijeba iznenadi. Nekako od jačih imena barem po renkingu su tu Monfis i Garin. Monfisa muči povreda a Garin nije dobar na tvrdoj podlozi. akle, vrlo moguće da će do četvrtfinala doći neko od koga se to nije očekivalo da uradi. Mi se nadamo da bi to mogao biti Miomir Kecmanović koji ima šansu karijere. Pored njega svakako bi iz ovog dijela žrijeba bi dobar rezultat mogao napraviti Bublik pod uslovom da bude ozbiljan.

Marin Čilić jeste Gren Slem šampion, jeste igrao i finale Australijan Opena ali može se čak reći da bi on mogao iznenaditi. Odigrao je fenomenalno pripremne turnire za Australiju i djeluje da je u fantastičnoj formi. U prva dva kola igraće protiv kvalifikanata tako da bi morao doći do treće runde. Tu bi mogao ići na Rubljova koji sigurno za Čilića u formi nije nepobjediv. Djeluje nekako da je Čilić dosta potcijenjen i od strane analitičara ali i od strane kladionica. S obzirom na formu ali i iskustvo, svakako može biti jako opasan.

Iznenađenje bi mogao prirediti i Francuz Kresi. On u prvom kolu ide na Iznera. Nakon toga bi mogao ići na Serundola, pobjednika Čelendžera u Banja Luci prošle godine, ili Mačač. Dakle, Kresi bi mogao doći do treće runde jer u drugoj će biti sigurno favorit a u prvom kolu igra sa Iznerom koji je van forme. Kresi je inače igrao finale protiv Nadala na početku sezone što znači da je u formi a sjećamo se i da je igrao sjajno na US Openu kada je savladao Karenja Bustu. Ako bi došao do trećeg kola, igrao bi protiv recimo Švarcmana koji nije u nekoj dobroj formi tako da se Kresiju nudi lijepa šansa i za drugu sedmicu Slema.

Što se tiče ostalih, valja ispratiti već prvo kolo radi nekih mečeva. Djeluje da bi i pobjednik meča između Mareja i Basilašvilija  mogao mnogo napraviti, odnosno napasti barem drugu sedmicu Slema. Biće zanimljiv meč i Cicipasa koji izlazi iz povrede te Majkla Imera. Jeste Grk favorit ali može Imer biti nezgodan.

Takođe, valja pratiti i Nika Kirijosa. Igra kući, biće motivisan a u drugom kolu bi mogao na Medvedeva. Potencijalno bi to bio jedan od najzanimljivijih mečeva barem u prvoj sedmici. Svakako i ako dođe do meča, Medo bi bio favorit ali će svakako meč sa Kirijosom biti veliki izazov za njega.

Sve u svemu biće zanimljivo a nadamo se da će neke lijepe priče ispisati neki od srpskih tenisera. Iznenađenja će biti kao i uvijek a vidjećemo ko će to biti ovog puta.