XS
SM
MD
LG

Novi trijumf Partizana

Crno-beli su zadržali maksimalan učinak u 2022. godini upisavši i peti uzastopni trijumf sa dvocifrenom razlikom. Ovog puta, Partizan NIS je savladao nemački Hamburg sa 102:77 u dvorani "Aleksandar Nikolić" i tako treći put u novoj godini postigao više od 100 poena na jednoj utakmici. Već u uvodnoj četvrtini, crno-beli su stekli ubedljivu prednost. Vrlo brzo, razlka je postala dvocifrena, a na kraju prve deonice, ona je iznosila 20 poena (34:14). U drugoj deonici Partizan NIS je održavao prednost između 15 i 20 poena, da bi na poluvreme otišao sa još ubedljivijom prednošću 65:41, što je najveći broj poena koji su crno-beli postigli ove sezone u prvom poluvremenu.

U nastavku susreta razlika je konstantno rasla, pa je Parni valjak tokom treće četvrtine stekao i maksimalnih 35 poena prednosti. U poslednjoj četvrtini rival iz Nemačke je uspeo da ublaži zaostatak za konačnih 102:77. Ovom pobedom Partizan NIS je poboljšao svoj učinak u 7Days Evrokupu na 8 pobeda u 10 odigranih utakmica. Trenutno, crno-beli se nalaze na deobi prve pozicije u grupi A, sa istim učinkom kao i Huventud. 

Na konferenciji za medije održanoj posle utakmice, trener crno-belih Željko Obradović je izjavio:

"Pre utakmice smo govorili o tome da se radi o veoma opasnoj ekipi koja je u stanju da igra kvalitetnu košarku. Upravo to su pokazali večeras. Imali su mnogo šuteva za tri poena i sa 39 pokušaja nadmašili svoj prosek ove sezone po broju šutnutih trojki. Imali su 22 ofanzivna skoka, ali istina je da smo odigrali veoma dobru utakmicu i da smo je kontrolisali. Želeo bih da čestitam svojim igračima na dobro odigranoj utakmici. Takođe, čestitam i ekipi Hamburga, koja je pokazala karakter i borila se do kraja, uprkos činjenici da je imala zaostatak od 30 poena. Večeras su igrali kao i na prethodnim utakmicama u nemačkom prvenstvu i Evrokupu", rekao je Obradović.

Partizan NIS: Kuruc 8, Panter 15, Ledej 18, Avramović 5, Koprivica 13, Dangubić, Smailagić 2, Mur 4, Glas 2, Lesor 22, Trifunović 8, Madar 5

Hamburg: Braun 5, Di Leo 3, Homsli 14, Rič, Majsner 5, Kristen 20, Mekalum 11, Kocar 9, Hajnrihs 3, Edidžin 4, Holac 3

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV)