XS
SM
MD
LG

Krezo: Nemamo šta da izgubimo

Selektor futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, Ivo Krezo, rekao je na današnjoj press konferenciji pred sutrašnju historijsku utakmicu sa Španijom da su pripreme prošle u redu i da osim tih problema sa koronavirusom i manje povrede Nermina Kahvedžića, koji je sada zdrav, nije bilo većih poteškoća.

- Što se tiče samih pripremama, prošle su ok, bez većih problema, osim ovih standardnih sa koronom i manje povrede Nermina Kahvedžića na startu priprema, ali liječnički tim je odradio svoje. Sada smo svi spremni i željno oščekujemo povijesni duel protiv Španije na Evropskom prvenstvu, rekao je Ivo Krezo, pa se dotakao utakmice protiv Španije.

- Nemamo protiv Španije šta izgubiti, možemo samo dobiti. Španija je prvi favorit grupe, ali i prvi favorit EP. O njima ne treba trošiti riiječi, sedam puta evropski prvaci, dva puta svjetski prvaci i dva puta drugi u Evropi. Izuzetno jaka reprezentacija. Nama je ovo novo iskustvo, a mi ćemo dati sve od sebe da odradimo hrabro i korektno ovu utakmicu.

Ivo Krezo se dotakao i činjenice da zbog crvenih kartona nema prva dva golmana, Darka Milanovića i Stanislava Galića, a zbog koronavirusa ni trećeg, Senada Poračanina.

- Naravno da nam je to velike probleme odmah na kraju kvalifikacija zadalo. Izgubili smo prva dva golmana, evo sada je i treći pozitivan na koronavirus i sada će nam braniti Andrijano Dujmović, koji ima iskustva branjenja u reprezentaciji. Dosta smo radili sa njim kada smo vidjeli da on mora braniti. Spreman je i nadam se da će dobro odgovoriti na ovoj utakmici. 

Kapiten futsal reprezentacije Bosne i Hercegovine, Anel Radmilović, rekao je da su svi momci spremni za utakmicu protiv Španije i da vjeruje da će svi dati maksimum svojih mogućnosti 

- Pripreme su prošle u najboljem mogućem redu. Trenirali smo maksimalno, na svakom treningu smo davali 100%. Prošlo je bez ikakvih povreda, što je najbitnije. Danas smo se testirali, svi smo negativni na koronavirus i svi jedva čekamo tu utakmicu protiv Španije. Idemo da se nadigravamo sa Španijom, pa vidjećemo šta ćemo uraditi, rekao je Anel Radmilović na današnjoj press konferenciji.

Utakmica Španija - BiH igra se sutra od 17.30 u Groningenu. 


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6