XS
SM
MD
LG

Guzina: Dolazak u Radomlje pravi potez

Bosanskohercegovački napadač, Gedeon Guzina, ljetos je ekipu Istre zamijenio slovenačkim Radmoljem, i kako je rekao u razgovoru za naš portal, nije pogriješio u tome.

Radomlje je jučer u prijateljskom meču savladalo Fužinar sa 4:0, a sada slijedi nastavak priprema za drugi dio sezone u kojem će se Radomlje boriti za opstanak.

- Počeli smo prije nekih petnaestak dana, za sada je sve super. Radi se punom parom. Plan je da odradimo još sedam dana priprema u Čatežu, te još sedam dana u Poreču, kako bismo se što bolje pripremili za nastavak sezone, započeo je razgovor za Sport1 Gedeon Guzina.

Radomlju predstoji borba za opstanak, a već u prva četiri kola imaju dva direktna duela za to, protiv Aluminija i Tabora. Dosta će zavisiti u nastavku sezone i od dobrog početka proljeća.

- Liga je dosta izjednačena. Možemo sa svakim igrati, a to smo i pokazali u prvom dijelu. U svakoj utakmici vidim našu šansu da osvojimo bodove. Sigurno da će dosta toga zavisiti i od načina na koji otvorimo sezonu. Bilo bi nam dosta lakše ako bismo u tim duelima savladali direktne konkurente u borbi za opstanak, ali i ako ih dobijemo niko nam ne garantuje da smo ostali u ligi. Moraćemo biti fokusirani na svaku utakmicu u nastavku i uzeti što je moguće više bodova. Vjerujemo u opstanak.

Ekipu Radomlja ponovo kao prvi trener vodi Nermin Bašić. 

- Da, Nermin je bio tu i kada sam ja tek došao u klub, samo je imao drugu funkciju. Dosta mi je pomogao na početku da se što prije adaptiram na novu sredinu. Imamo sasvim korektan odnos, kakav bi i trebali da imaju trener i igrač. 

Guzina je nakon tog perioda adaptacije odlično zaigrao u drugom dijelu jesenje sezone, a ukupno je od dolaska u Radomlje postigao pet pogodaka i upisao jednu asistenciju na 12 utakmica.

- Pa, s obzirom na to da sam se priključio ekipi tek u devetom kolu i to nakon četiri mjeseca pauze zbog povrede moram biti zadovoljan kako sam završio polusezonu. Prilično brzo sam se prilagodio i na tome se zahvaljujem svima u klubu. Trebalo mi je malo vremena da podignem nivo fizičke spreme i onda je sve išlo kako treba.

Kaže, nije se pokajao dolaskom u Radomlje.

- Imao sam opciju ljetos da produžim sa Istrom na još godinu dana, ali se nismo dogovorili oko uslova i razišli smo se. Sigurno da bih prije našao klub da sam bio zdrav, ali sam čekao dozvolu doktora da mogu trenirati sa ekipom. Onda je došao poziv iz Radomlja i iskreno nisam imao puno vremena za ramišljanje. Već je bio kraj avgusta i bilo mi je bitno da nađem klub. Ispostavilo se to kao pravi potez i jako sam zadovoljan što sam u Radomlju.