XS
SM
MD
LG

Pregled NBA lige: Jokić prvi favorit za odbranu MVP nagrade, loša forma Voriorsa

Foto: Denver Stuffs

U proteklih sedam dana bilo je izuzetno interesantno u NBA ligi. Nikola Jokić postao je prvi favorit za MVP nagradu a valja reći da su neke ekipe u padu forme.

-Bruklin je prvi na Istoku sa 29-16. Prvo su izgubili od Klivlenda. Gubili su veći dio meča ali im je Irving donio preokret. Ipak, u samoj završnici Klivlend je zaigrao sjajno u odbrani te je slavio. Potom su dobili Vizardse. Imali su dvocifrenu prednost ali su zakomplikovali meč. Ipak, Oldridž je bio sjajan u završnici pa su slavili. Potom su lako dobili Sparse. Čikago ima trijumf manje. Prvo ih je razbio Memfis pa su sigurno dobili Kavse a na kraju su izgubili od Baksa u pravoj plej of utakmici. Na toj utakmici Grejson Alen je povrijedio Karusa koji će neko vrijeme biti van terena a povrijeđen im je i Lavin. Majami je na 29-17. Oni su prvo dobili ekipu Toronta a na tom meču im se vratio i Bem Adebajo. Potom su dobili i portland a onda ih je dobila Atlanta. Gubili su i 15 razlike, probali se vratiti ali nisu uspjeli. 

-Baksi su na 30-19. Prvo ih je savladala Atlanta uz odličnu igru Janga u završnici. Potom su dosta sigurno dobili Memfis. Čikago ih je namučio ali je Janis odigrao sjajno te su dobili i njih. U efikasnom meču i bez Janisa, dobili su poprilično rutinski Kingse. Klivlend je na 28-19. Prvo su dobili Bruklin uz još jedno sjajno izdanje Garlanda mada je tu i Okoro bio sjajan sa velikim doprinosom u oba smjera u završnici susreta. Lako ih je dobio Čikago a onda su i pored loše igre dobili Oklahomu. Međutim, tu im se povrijedio Markanen. Filadelfija je na 26-19. Oni su prvo izgubili lako kod Vizardsa a potom su dobili Orlando uz sjajnu partiju Embida. Protiv Klipersa su imali dvocifrenu prednost na poluvremenu ali su ipak izgubili.

-Šarlot je na 26-20. Oni su nanizali nekoliko pobjeda. Predvođeni sjajnim Bridžisom rutinski su savladali Nikse. Potom su relativno rutinski savladali i Boston a onda su deklasirali Oklahomu. Toronto je na 22-21. Prvo ih je dobio Majami u meču gdje su pokušavali da se vrate ali nisu uspjeli. Iako su bili blizu protiv Dalasa, nisu imali odgovor na poteze Dončića u završnici. Pobjedama su se vratili kod Vašingtona. Prokockali su +14 u poslednjem periodu ali odbrana  i VanVlit i ANunobi u napadu, sačuvali su im pobjedu. Vašington je na 23-223. Prvo su lako savladali Filu a potom su gubili od Netsa i Toronta u već pomenutim mečevima.

-Boston je na 23-24. Prvo su savladali Pelikanse nakon velikog preokreta. Potom ih je Šarlot dobio rutinski a onda su izgubili i od Portlanda. Nurkić i Kovington su bili nerješiva enigma za Seltikse pogotovo u završnici susreta. Niksi imaju pobjedu manje od Bostona a nanizali su par poraza. Gubili od Šarlota, od Minesote nakon preokreta Vulvsa a dobili su ih i Pelikansi. Atlanta je savladala Bakse, Minesotu i Majami ali sa 20-25 i dalje su daleko od plej in pozicija.

-Finiks je na 36-9. Dobili su lako Detroit i Sparse. Potom su Dalas slomili u završnici da bi na kraju lako dobili Indijanu. Golden Stejt je na 33-13. Oni su izgubili ubjedljivo ud Vulvsa pa su lako dobili Detroit. Potom ih je Indijana savladala nakon produžetka da bi onda dobili Hjuston poenima Stefa Karija. Memfis je na 32-16. Prvo su rutinski savladali Bulse pa su na sličan način izgubili od Baksa. Na kraju su dobili Denver. Imali su dvocifrenu prednost, Denver se pokušao vratiti ali je Džekson trojkom potvrdio pobjedu. Morent je odigrao još jednom sjajno a i dalje ih vodi Darko Rajaković u odsustvu Tejlora Dženkinsa.

-Juta je na 30-16. Prvo su razbili Denver pa su izgubili od Lejkersa. U tom susretu odigrali su jako loše poslednji period te su dozvolili Lejkersima preokret. Nakon toga, neočekivano su izgubili od Hjustona pa su se pobjedama vratili protiv Detroita. Dalas je na 26-20. Dobili su Oklahomu zahvaljujući smirenosti Bransona. Nakon toga su savladali i Toronto uz sjajnu igru Dončića da bi ih potom porazio Finiks. Denver je na 23-21. Oni su izgubili ubjedljivo od Jute. Potom su dobili Kliperse trojkom Gordona nakon produžetka uz brutalnu partiju Jokića. U poslednjem susretu ih je savladao Memfis. Nikola Jokić igra briljantno i bez obzira na lošije rezultate ekipe, trenutno je prvi favorit za MVP nagradu a vidjećemo da li će je uspjeti odbraniti.

-Lejkersi su na 23-23. Prvo su savladali Jutu nakon preokreta. Potom ih je savladala Indijana a pobjedama su se vratili u orlandu. I dalje su bez Dejvisa ali bi se trebao uskoro vratiti na parket. Klipersi imaju poraz više. Oni su savladali Indijanu. Potom ih je savladao Denver nakon produžetka. U poslednjem susretu savladali su Filadelfiju nakon velikog preokreta. Minesota je na 22-23. Oni su prvo savladali Golden Stejt i Nikse a onda ih je savladala Atlanta.

-Na desetom mjestu trenutno je Portland sa 19-26. Oni su uhvatili kakav takav ritam i nosi ih Nurkić koji igra sjajno. Dobili su Orlando i Boston a izgubili kod Majamija. U igri za plej in je i Sakramento sa 18 poena, dok po 17 pobjeda imaju Sparsi i Pelikansi. Prednost Pelikansa je ta što su odigrali najmanje mečeva od ovog kvarteta te bi to mogli iskoristiti da dođu do desete pozicije.