XS
SM
MD
LG

Remsi prokockali +24 ali ipak eliminisali Tampu i Brejdija

Foto: Los Angeles Rams

Los Anđeles Remsi plasirali su se u finale NFC konferencije. Remsi su u polufinalu konferencije savladali aktuelnog prvaka, ekipu Tampa Bej Bakenirsa, sa 30-27.

Remsi su odigrali gotovo pa savršeno prvo poluvrijeme u oba smjera. Fild golom Geja i tačdaunom Blentona, Remsi su poveli 10-0. akop je fild golom donio prve poene Baksima. Tačdaunom Kupa i fild golom Geja, Remsi su na odmor otišli sa vodstvom 20-3.

Nakon tačdauna Staforda nakon kojeg su gosti poveli 27-3, djelovalo je da je kraj. Međutim, nikada ne smijete otpisati ekipu u kojoj je Tom Brejdi. Tačdaunom Forneta i fild golom Sakopa, smanjili su na 27-13. Remsi su kontrolisali meč do poslednje četiri minute. Tada su sami sebi zakomplikovali život.

Prvo su dozvolili Evansu da tačdaunom potpuno vrati Bakse u igru. Nakon fambla, Baksi su imali napad za izjednačenje. I uspjeli su izjednačiti nakon tačdauna Forneta i pretvaranja Sakopa. Međutim, odigrali su užasno odbranu i dozvolili su Remsima da dođu u fild gol zonu. To je Gej iskoristio te je fild golom odveo Remse u finale.

Remsi će u finalu igrati protiv San Franciska.