XS
SM
MD
LG

AO: Cicipas preko drame do četvrtfinala, pobjeda Medvedeva i poraz Čilića

Foto: Australian Open

Stefanos Cicipas plasirao se u četvrtfinale Australijan Opena. Cicipas je savladao Tejlora Frica nakon drame i pet setova.

Amerikanac je dobro počeo susret. Brejkom u petom gemu dobio je prvi set sa 6-4. Cicipas je odgovorio na sličan način u drugom setu. Brejkom u desetom gemu, dobio je set sa 6-4. Brejkom u sedmom gemu trećeg seta, Fric je dobio set sa 6-4 i ponovo poveo. Nije se Grk predao. Uspio je dobiti četvrti set sa 6-3 i izboriti odlučujući peti set. Brejkom u devetom gemu, dobio je set sa 6-4.

Naredni rival biće mu Janik Siner. Siner je sa 3-0 savladao domaćeg predstavnika Aleksa De Minora.

Dalje je prošao i Danil Medvedev. On je u četiri seta savladao Maksima Kresija. Prvi set Medvedev je dobio sa 6-2. Naredna dva su riješena u tajbrejku. Drugi je dobio Medvedev a treći Amerikanac. Velika borba vodila se i u četvtom setu a na kraju ga je dobio medvedev sa 7-5.

Naredni rival biće mu Ožije Alijasim. Kanađanin je u četiri seta savladao Marina Čilića. Čilić je sjajno otvorio meč te je dobio prvi set sa 6-2. Međutim, Ožije je napravio preokret tako što je naredna tri seta dobio sa 7-6, 6-2 i 7-6.