XS
SM
MD
LG

Rikardo i Urošević pogurali Partizan

Fudbaleri Partizana pobedom su počeli drugi deo sezone u Super ligi Srbije, pošto su danas slavili u Nišu protiv Radničkog sa 2:0.

Golove za crno-bele postigli su Rikardo Gomeš u 44. i Slobodan Urošević u 85. minutu.

Posle 22 odigrane utakmice, Partizan je prvi na tabeli sa 62 boda, odnosno ima osam bodova više od Crvene zvezde koja kasnije danas dočekuje Čukarički. Na drugoj strani, tim sa Čaira je osmi sa 27 osvojenih bodova.

Prvu veliku šansu na utakmici imao je Slobodan Urošević u desetom minutu kada je posle kornera šutirao glavom, ali je lopta otišla preko prečke.

Sredinom prvog poluvremena povredio se golman Partizana Aleksandar Popović posle snažnog sudara sa domaćim igračem Stefanom Mitrovićem. Nakon ukazane lekarske pomoći na terenu, Popović je prevezen u bolnicu, a među stativama ga je zamenio Nemanja Stevanović.

Pola sata posle prve, Partizan je stigao do druge šanse na utakmici. Marko Živković je lepo centrirao i pronašao Bibrasa Natha koji je bio usamljen na desetak metara od gola, ali nije bio precizan.

Crno-beli su ipak u završnici prvog poluvremena stigli do vođstva. Kvinsi Mening je centrirao, a Gomeš je sa peterca glavom poslao loptu iza leđa golmana Radničkog.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su samo dva minuta kasnije mogli možda i reše pitanje pobednika na ovom meču, ali je lopta posle sjajnog udarca Nikole Terzića "ostala" na stativi.

Na drugoj strani, domaći tim u prvom poluvremenu nije opasnije pretio.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku, Partizan je bio opasniji rival, a tačku na ovaj meč stavio je Urošević pogotkom u 85. minutu.

Posle kornera lopta je došla do Rikarda Gomeša koji je pogodio prečku, ali je na odbijenu loptu natrčao Urošević i glavom pogodio za konačnih 2:0.

Radnički Niš – Partizan 0:2 (0:1)

Strelci: 0:1 - Rikardo u 44, 0:2 - Urošević u 84. minutu.

Niš - Stadion: Čair. Gledalaca: -. Sudija: Miloš Milanović. Žuti kartoni: Mesarović i Pavlov (Radnički Niš), Zdjelar, Vujačić i Menig (Partizan).

RADNIČKI NIŠ: Dujmović, Aksentijević, Basile, Savić, Ćirković, Kovačević, Pejović (od 88. Pavlov), Arsić (od 73. Mesarović), Mitrović, Kasalica (od 46. Jovanović), Štulić (od 67. Živojinović).

PARTIZAN: Popović (od 28. Stevanović), Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar od 90. Smiljanić), Jojić, Natho (od 63. Jevtović), Terzić (od 63. Jović), Menig (od 63. Marković), Rikardo.