XS
SM
MD
LG
21.02.2022 Večernje novosti

Draganu Bajiću onemogućen ulazak na Kosovo

Košarkaškom treneru Draganu Bajiću, koji sa klupe predvodi Igokeu, zabranjen je ulaz na teritoriju tzv. Kosova odakle je, kao selektor Sjeverne Makedonije, trebalo da poleti za Istanbul.

Zvanično najbolji trener ABA lige trebalo je da poleti iz Prištine u Istanbul, a zatim i za Gruziju gdje njegovu selekciju očekuje kvalifikacioni meč protiv te države.

Međutim, vlasti tzv. Kosova mu to nisu odobrili, pa je Bajić jedini iz eksepdicije Sjeverne Makedonije kome nije odboren dolazak u Prištinu.

- Ja se trenutno nalazim u Skoplju i jednostavno sam šokiran kad sam dobio informaciju da mi nije odobren ulazak na teritoriju Kosova. Ja nemam obrazloženje zašto se to desilo. Stvoren je veliki problem makedonskoj federaciji jer jednostavno su prinuđeni da traže alternativna rješenja kako da ja dođem do Istanbula da bih se sastao sa ostatkom reprezentacije. Rješenje je nađeno uz probleme što neću moći da odraditi trening sa timom jer ću morati ranije krenuti za Istanbul - rekao je Bajić.

Bajić očigledno mora alternativnim putem, sigurno mu to neće pasti teško ali sraman potez vlasti tzv. Kosova je za svaku osudu.