XS
SM
MD
LG

Prva pobjeda vaterpolista Borca u Regionalnoj ligi

Subota je bila istorijski dan za Vaterpolo klub Borac – igrači u crveno-plavim kapicama upisali su prvi trijumf u Regionalnoj ligi! Porazoili su Branik iz Maribora 11:8.

Pred prepunim tribinama Gradskog olimpijskog bazena, izabranici Davora Josipovića su trijumfovali nad ekipom Branika iz Maribora rezultatom 11:8 i tako na sjajan način krunisali remi sa ekipom Kopera iz prošlog kola.

Početak utakmice je pripao gostujućoj ekipi, koja je povela sa 2:0, iskoristivši na najbolji način tremu i grč crveno plavih vaterpolista, koji su nakon dvije godine imali priliku igrati pred domaćom publikom.

Nakon prvog gola u mreži Mariborčana ekipa Borca se polako budi a prva četvrtina je završila 3:2 u korist Branika.

Nakon kratkog predaha Banjalučani hvataju tempo i počinju diktirati tempo utakmice, a rezultat dobre igra je serija 3:0 za domaću ekipu.  Već tada je bila prilika da se vaterpolisti Borca  odvoje na još veću razliku ali greške kažnjava  gostujuća ekipa i dolaze na gol razlike i rezultat 6:5.

Igralo se gol za gol do 4 minute prije kraja utakmice, a pri rezultatu 8:7 za ekipu Borca obe ekipe su imali svoje šanse koje nisu iskoristile. Pobjednika rješavaju dva gola koja postižu domaći vaterpolisti i prave nedostižnu prednosti 10:7. Do kraja su obe ekipe postigle po još jedan gol, a konačan rezultat je glasio 11:8 u korist ekipe VK „Borac“.

Već naredne sedmice crveno plave čekaju nova iskušenja, a na rasporedu je duel sa ekipom VK „Gorica“ – SLO U-19.

Prva utakmica se na Gradskom olimpijskom bazenu je u petak 11.03.2021. godine sa početkom u 19.30h, a druga u subotu 12.03.2021. godine sa početkom u 16.00h.