XS
SM
MD
LG

Biće bolje

Foto Slađan Jeremić: Zoran Vidić

Zoran Vidić, načelnik Broda najavljuje bolje dane za sport ovog dela Srpske

BROD – U Brodu se skoro čitav vek igra fudbal, rukomet je u modi, prisutna su takmičenja u vodenim sportovima. Krize se pojave, budu i prođu, ali načelnik Broda Zoran Vidić kaže da za sport ovog dela Republike Srpske dolaze bolji dani.

„Polet funkcioniše od 1926.godine. Fudbal je izuzetno popularan, imamo više nego pristojan gradski stadion. Nastupamo u 2.ligi Republike Srpske, možda do stotog rođendana nađemo se i u prvoligaškom društvu. Sigurno najpoznatije brodsko ime je Sead Mašić, nekadašnji prvotimac beogradskog Partizana. Naravno, imamo tu i niz drugih asova koji su obeležili sportski život našeg grada“, priča Vidić.

Ponoćni turnir u futsalu posebna je priča.

„Ma, on budi ponos. Ako traje 43 godine, ako nije prekidan ni u teškim i ratnim vremenima, onda je time sve rečeno. Samo je zagrebačka ’Kutija šibica’ bila ispred naše manifestacije u vreme Jugoslavije. Ko ima pravo da to ne neguje? Niko! Moramo sve činiti da to svake godine bude bolje i kvalitetnije“, poručio je prvi čovek Broda.

I sam mlad čovek, Zoran Vidić voli sport. I svoj Brod. A onda je sve lakše.

„Najslađi deo vlasti je briga o sportu i o sportistima. Sport je nasušna potreba, a posebno u vreme raznih čudesa i tehnoloških dostignuća. Dakle, posebno treba povesti računa o omladinskom sportu. Ulagati u razvoj omladine, u obrazovanje i u sport. Da brodska mladost zdravo živi, odvojena od ulice i svih pošasti ovog vremena. Na dobrom putu smo da se izdvojimo u pravcu novih sportskih dostignuća. Tragamo za povratkom dece na gradski stadion. Imaćemo i teniske terene na šljaci. Naše je da imamo uređene sportske terene i ponudu, a onda će se pojaviti interesovanje kod najmlađih, a da stariji se rekreativno bave sportom. Brod i Brođane i u sportskom pogledu čekaju bolji dani“, obećava Zoran Vidić, načelnik Broda.

Njegovim rečima se veruje...