XS
SM
MD
LG

Fan zone za Evropsko prvenstvo

Fudbalskim turnirom za djevojčice „Welcome to Sarajevo“, koji je na dan žrijeba za Evropsko prvenstvo održan u Sarajevu u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju "Safet Zajko“, počele su promotivne aktivnosti koje će   FS BiH preduzeti sa ciljem promocije Evropskog prvenstva. 

Duh prvenstva se već osjeća na ulicama gradova domaćina, a   FS BiH čini sve da i ostale gradove i lokalne zajednice uključi u aktivnosti i na taj način im omoguće da budu dio jednog od najvećih takmičenja na ovim prostorima. Upravo je popularizacija i omasovljenje  fudbala među mlađom ženskom populacijom jedno od strateških opredjeljenja   FS BiH u narednom periodu.

Osim turnira,  FS BiH u saradnji sa partnerima planira organizovanje i tematskih fan zona i brojnih drugih aktivnosti i sadržaja u svim gradovima u kojima će se igrati utakmice Evropskog prvenstva.

Prva fan zona biće otvorena u Sarajevu preko puta Vijećnice u petak 15. aprila od 16 do 18 časova, a nakon toga u istom terminu u petak 22. aprila na platou ispred BBI centra i 29. aprila na Vilsonovom šetalištu.

Posjetioci će moći da uživaju u brojnim sadržajima kao što su razne igre sa loptom na fudbalskom terenu, mini radionice, a učesnicima će biti podijeljene i prikladne nagrade i majice Evropskog prvenstva.

O terminima održavanja fan zona u ostalim gradovima bićete blagovremeno obaviješteni.

Evropsko prvenstvo za kadetkinje će se igrati od 3. do 15. maja u Sarajevu, Mostaru, Zenici i Širokom Brijegu. U grupi A igraće Bosna i Hercegovina, Njemačka, Danska i Holandija, a u grupi B Francuska, Španija, Finska i Norveška.

Vjerni pratilac svih dešavanja i najvatreniji navijač naše reprezentacije biće „Zmajica“, zvanična maskota ženske U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine.