XS
SM
MD
LG

Nataša Pavlović, Ana Terzić i Tamara Ćešić na širem spisku reprezentacije BiH

Nataša Pavlović

Kako piše na stranici OS BiH, selektor ženske seniorke reprezentacije Bosne i Hercegovine, Stevan Ljubičić, objavio je širi spisak odbojkašica za CEV Zlatnu ligu 2022.

Na širem spisku, posle trogodišnje pauze našla se i članica OK "Igman" Ilidža jedna od najboljih odbojkašica BiH Nataša Pavlović, prije udaje poznatija kao Slepčević, koja igra na poziciji korektora.

Simpatična Paljanka u nedavno završenom ligaškom dijelu prvenstvu u drugom dijelu sezone pojačala je Ilidžanke i predvodila ih do opstanka u društvu najboljih, a pored matičnog kluba Jahorine Pale nosila je dres i odbojkašica Gacka, Bimal Jedinstva, a igrala je i u Mađarskoj.

U bogatoj karijeri Pavlovićka iza sebe ima i desetogodišnju reprezentativnu karijeru, nastupala je na Mediteranskim igrama 2009. u Peskari Italija i 2018. u Taragoni, Španija.

Pored Nataše na spisku su se našle i dvije članice ŽOK "Jahorina" Pale, supertalentovana sedamnaestgodišnja Ana Terzić koja igra na poziciji srednji bloker i Brčanka u redovima Paljanki Tamara Ćešić koja igra na poziciji prijem servisa.


Bh. odbojkašice će u Zlatnoj ligi igrati u grupi A sa Španijom i Francuskom.

BiH će domaće utakmice igrati u dvorani Mejdan u Tuzli, a prvi duel na programu je 28. maja protiv Španije.

Nakon toga slijedi susret 1. juna u gostima protiv Francuske, dok će 4. juna naše odbojkašice u Mejdanu ugostiti Francusku.

Posljednji duel zakazan je za 8. junu u Valjadolidu protiv Španije