XS
SM
MD
LG

Plivači Leotara odličnu u Trebinju

Plivači Leotara iz Trebinja

Članovi Plivačkog kluba „ Leotar “ osvojili su 20 medalja na Međunarodnom plivačkom mitingu „ Prvi Butterfly kup “ u Nikšiću koji se održavao 17.04.2022. godine u  organizaciji  Plivačkog  vaterpolo kluba „ Butterfly  “ iz Nikšića

PK Leotar predstavljali su sledeći plivači : Veljko Jovanović, Miloš Ćeranić, Branko Čolić, Aleksa Bogdanović, Mihailo Bodiroga, Đorđe Grubač, Momčilo Radović, Filip Milivojević, Tijana Hamović, Andrej Ćuzulan, Uroš Hamović, Miloš Pikić, Dimitrije Lozo, Aleksej Kapor, Jelena Prelević, Nikola Prelević, Zarije Miladinović, Aleksa Škoro, Lara Pujić, Sara Ratković, Elena Škoro, Dunja Traparić, Luka Đurić, Sergej Džonlez, Filip Misita, Sanja Misita, Tamara Misita, Filip Vuković, Luka Berak, Aleksa Obadović, Aleksej Ristić, Matija Ateljević, David Vučinić, Vuk Ratković, Ognjen Dursun, Radomir Popović, Bojana Popović, Vasilije Đuzelović, Damjan Bokun, Pavle Bašić, Vladan Lojpur, Lena Radulović, Marija Kurtović, Tatjana Pelkić, Ognjen Kapor, Igor Radulović i Ines Radulović.

Plivači plivačkog kluba „ Leotar “, osvojili su dvadeset medalja od čega su 4 zlatne, 4 srebrne i 12 bronzanih medalja.

Zlatne medalje osvojili su : Zarije Miladinović, Pavle Bašić, Vasilije Đuzelović i Damjan Bokun u štafeti 4 x 50 metara slobodno.

Srebrne medalje osvojili su : Luka Berak u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara leđno, Zarije Miladinović u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara delfin.

Bronzane medalje osvojili su : Veljko Jovanović u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara leđno, Marija Kurtović u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara delfin, Luka Berak, Dimitrije Lozo, Uroš Hamović i Radomir Popović u štafeti 4 x 50 metara slobodno, Ines Radulović, Sanja Misita, Bojana Popović i Tamara Misita u štafeti 4 x 50 metara slobodno.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 9 klubova iz Crne Gore i Republike Srpske, sa 308 takmičara od čega je  165 u muškoj i 143 u ženskoj konkurenciji.

 

Nataša Pavlović

Kako piše na stranici OS BiH, selektor ženske seniorke reprezentacije Bosne i Hercegovine, Stevan Ljubičić, objavio je širi spisak odbojkašica za CEV Zlatnu ligu 2022.

Na širem spisku, posle trogodišnje pauze našla se i članica OK "Igman" Ilidža jedna od najboljih odbojkašica BiH Nataša Pavlović, prije udaje poznatija kao Slepčević, koja igra na poziciji korektora.

Simpatična Paljanka u nedavno završenom ligaškom dijelu prvenstvu u drugom dijelu sezone pojačala je Ilidžanke i predvodila ih do opstanka u društvu najboljih, a pored matičnog kluba Jahorine Pale nosila je dres i odbojkašica Gacka, Bimal Jedinstva, a igrala je i u Mađarskoj.

U bogatoj karijeri Pavlovićka iza sebe ima i desetogodišnju reprezentativnu karijeru, nastupala je na Mediteranskim igrama 2009. u Peskari Italija i 2018. u Taragoni, Španija.

Pored Nataše na spisku su se našle i dvije članice ŽOK "Jahorina" Pale, supertalentovana sedamnaestgodišnja Ana Terzić koja igra na poziciji srednji bloker i Brčanka u redovima Paljanki Tamara Ćešić koja igra na poziciji prijem servisa.


Bh. odbojkašice će u Zlatnoj ligi igrati u grupi A sa Španijom i Francuskom.

BiH će domaće utakmice igrati u dvorani Mejdan u Tuzli, a prvi duel na programu je 28. maja protiv Španije.

Nakon toga slijedi susret 1. juna u gostima protiv Francuske, dok će 4. juna naše odbojkašice u Mejdanu ugostiti Francusku.

Posljednji duel zakazan je za 8. junu u Valjadolidu protiv Španije