XS
SM
MD
LG

"Prijatelji Ilijaša" čuvaju sjećanje na slavne dane ilijaškog fudbala

Fudbalska istorija Ilijaša će još jednom biti evocirana na, sad već tradicionalnom, Fudbalskom turniru veterana, koji će, u organizaciji Udruženja građana “Prijatelji Ilijaša“, drugog dana Vaskrsa biti odigran u Dvorovima.

Sudija veteran Milorad Jugović sa fudbalskim veteranima Momirom Popićem i Milenkom Zupurom

 

Kao i prethodnih godina, očekuje se da će ovaj  događaj biti istinski fudbalski vremeplov. Generacije fudbalskih  majstora, sudije, kontrolori,  delegati  i svi emisari ilijaškog fudbala će preći  stotine  kilometara da  izraze ljubav prema najljepšoj sporednoj stvari na svijetu, ali i svom gradu. Učesnici i posjetioci turnira će se prisjetiti slavnih dana ilijaškog fudbala i na različite načine doživjeti trenutak susreta sa svojim prijateljima, od kojih se sa  nekim nisu vidjeli decenijama.

„Mi, fudbalski veterani, tradicionalno nastavljamo druženje, igru i sportsko radovanje. U ponedjeljak šaljemo iz Dvorova sportsku sliku vremeplova ilijaškog fudbala za sve buduće fudbalske naraštaje. Očekujemo masovan odziv fudbalskih vedeta,  a to je u skladu sa ciljevima udruženja „Prijatelja Ilijaša“ -  da se Ilijaš nikada ne zaboravi", poručio je jedan od organizatora, fudbalski veteran Veseljko Savić.

Osim veteranskih ekipa Ilijaša, Istočnog  Sarajeva i Proletera iz Dvorova, učesnik na ovom, četvrtom turniru veterana je i beogradska  Crvena zvezda.

Turnir će biti odigran na stadionu Proletera u Dvorovima, u ponedjeljak, 25.4.2022. godine, a zvanično otvaranje je u 12 časova.