XS
SM
MD
LG

Slavija na pravom putu

Finalni okršaju za šampiona Republike Srpske u košarci, između Budućnosti iz Bijeljine i Slavije iz Istočnog Sarajeva nisu nam pružili neku visokokvalitetnu košarku, ali jesu uzbudljive i neizvjesne utakmica.

Trenutno Budućnost vodi sa 2:1 u pobjedama, a čeka nas četvrta utakmica u Istočnom Sarajevu.

Prilika je to da se još jednom napuni nova sportska dvorana i da to zaista bude sjajan sportski događaj, kao što j bila i druga utakmica u ovoj seriji, a koja se igrala u istoj dvorani.

Gotovo 2.500 prisutnih gledalaca, meč bez ijedne mrlje, Budućnost je slavila i poravnala na 1:1, Slavija je imala brejk iz prvog susreta, ali ga je ispustila.

Dok se od Budućnosti očekivalo da bude u finalu plej ofa, za Slaviju se to ne bi moglo reći.  Klub koji je svojevremeno igrao Premijer ligu, a zbog teške finasijske situacije gotovo se i ugasio sada je na pravom putu, kako god da se ova serija završi.

Zasukali su u timu iz Istočnog Sarajeva rukave i rovovski radili. Od škole košarke do prvog tima.

Sada u ekipi imaju praktično igrače koji su ponikli u njenim redovima. Bez košarkaša sa strane, napravili su vrhunski rezultat (u našim okvirima).

Podatak da jedan igrač Budućnosti košta koliko kompletan tim Slavije, najbolje ilustruje finansijski odnos ova dva kluba. Tome treba dodati da trener Budućnosti i drugi igrač ekipe imaju nešto manje plate, od najplaćenijeg.

KK Slavija

Dakle, trojica (dva košarkaša i trener)  koštaju na mjesečnom nivou, duplo više od Slavije. Ova trojica su stigla u Bijeljinu  nakon raspada Čelika iz Zenice i sada nose Budućnost ka tituli.

Nije naravno još ništa gotovo. Slavija ima mogućnost da poravna na 2:2, pa da se u majstorici bori za Premijer ligu.

Pitanje je da li u ovom trenutku timu iz Istočnog Sarajeva treba ta elita? Nećemo o tome iznositi svoj stav, da im ne kvarimo ove dane dobrih rezultata.

Ono što svakako raduje sve ljubitelje sporta u donjem dijelu Istočnog Sarajeva je činjenica da se jedna Slavija, opet bori za elitu. Možda je to najava i da fudbalski i rukometni klub, a li i ženski odbojkaški mogu njihovim stopama.

Dugo je, predugo, sport u ovoj sredini stagnirao. Nije bilo većeg iskoraka, a ove godine se eto nešto malo promije nilo. Nadajmo se da će se taj trend nastaviti, te da će vrijeme pred nama donijeti bolje dane za klubove Istočnog Sarajeva.

Ovdje izuzimamo odbojkašice paljanske Jahorine, jedinog premijerligaškog kluba Istočnog Sarajeva.