XS
SM
MD
LG

Održana prva sjednica Organizacionog odbora Grada Banjaluka za IRF Svjetsko prenstvo u raftingu

Formiran  je Organizacioni odbor Grada Banjaluka za IRF Svjetsko prenstvo u raftingu 2022. na čelu sa gradonačelnikom Draškom Stanivokovićem i održana prva sjednica sa članovima Rafting kluba "Kanjon" koji je tehnički organizator prvenstva, predstavnicima Rafting saveza Republike Srpske te sportistima koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu u ovom sportu.

Aleksandar Pastir, direktor prvenstva kaže da organizacija teče po planu, ali da je veliki posao i velika odgovornost pred nama. Zahvalio je Gradu za podršku i istakao da je ovo jedna od navećih promocija Banjaluke u svijetu do sad, te pozvao sva nadležna odjeljenja i službe Gradske uprave da daju sve od sebe kako bi organizacija protekla na najvišem nivou i kako bi najbolja slika iz Banjaluke otišla u svijet.

Gradonačelnik Banjaluke i predsjednik Organizacionog odbora Draško Stanivuković istakao je da Grad shvata veličinu i važnost događaja i da nemamo često priliku da organizujemo događaje na svjetskom nivou, te poručio da će sve službe grada biti na raspolaganju orgnizatorima i građanima.

Podsjećamo, IRF Svjetsko prvenstvo u raftingu biće održano u Banjaluci i Foči od 25. maja do 01. juna 2022.

Svjetsko prvenstvo u raftingu podržali su Vlada Republike Srpske, Grad Banjaluka, Opština Foča, USAID Projekat razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini i kompanija Nektar. Generalni medijski pokrovitelj je Radio-televizija Republike Srpske.