XS
SM
MD
LG

Jan Karlo Simić, ostvaruje dečačke snove

Jan Karlo Simić

Kao  što je naš portal sportdc  još pre godinu dana objavio vest da je mladi Jan Karlo Simić pravi fudbalsi biser  pred kojim je svetla fudbalska budućnost , ovaj talentovani štoper to u potpunosti potvrđuje ovih proljetnih dana.

Koreni mladog Simića koji je rođen u Nemačkoj  su iz Republike Srpske, roditelji majka Nada i otac Željko su iz opevanog grada Višegrada.

 Dobre partije u omladinskim selekcijama Štutgarta nisu ostale nezapažene. Pre godinu dana  zainteresovani su bili selektori pionirskih selekcija BiH i Srbije da ga vide u svojim redovima.

Mlađani Simić se nije puno dvoumio , više  ga je privlačio dres Srbije . Odazvao se pozivu selektora  (U 15) Mirka Bunjevčevića prošle godine na turniru „Miljan MIljanić“ u Strajoj Pazovi , odigrao je  susret protiv selekcije Bugarske i ostavio upečatljiv utisak. Ovih dana ponovo su lepe vesti stigle na adresu Jana Karla Simića, selektor kadetske reprezentacije Srbije (U17) Radovan Krivokapić ga je pozvao u redove mladih „orlića“ i on će  ponovo obući najdraži reprezentativni dres na Evropskom kadetskom prvenstvu, koji se igra u Izraelu.

Grad na obalama Drine i Rzava i njegovi fudbalski zaljubljenici  sa nestrpljenjem očekuje sredinu maja kada će se u Galzenkirhenu odigrati  važan susret za mladog Simića.

 Ovaj daroviti mladi defanzivac će  igrati i finalni susret Kupa omladinskih selekcija (U17) uz to će nositi i kapitensku traku u susretu između njegovog Štutgarta i ekipe Šalke 04.

Sve je to još jedna potvrda da srpski talenat i nemačka disciplina daju odlične rezultate, a ovaj marljivi i skromni fudbalski defanzivac je na pravom putu da ostvari sve dečačke snove.

-Prijaju sve pohvale , trudim se da uvek odigram maksimalno angažovano na terenu, očito to nije ostalo nezapaženo, puno me obradovao poziv selektora Krivokapića i siguran sam da ću opravdati poverenje. Uglavnom većinu saigrača dobro poznam jer smo zajedno nastupali u pionirskoj (U 15) reprezentaciji. U Izraelu tačnije Tel Avivu ćemo nastupiti  od 16. maja do 1. juna. Prvi meč na Evropskom prvenstvu  igramo protiv selekcije Belgije 17. maja, tri dana kasnije protivnik nam je Turska, a 23 . maja sledi duel sa Španijom. Imamo  tešku grupu ali siguran sam da ćemo se   boriti se da ostvarimo što bolji rezultat -ističe Simić

Sigurno su i ambicije u Kupu velike, mladi kapiten Štutgarta veruje da njegov tim može podići pobednički pehar.

-Iza nas je odlična sezona u omladinskom prvenstvu Nemačke gdje dobro kotiramo. Plasman u finale Kupa je dokaz da smo jedna od najboljih kadetskih ekipa, dugo igramo zajedno i verujemo da ćemo u susretu protiv Šalke 04 potvrditi svoj kvalitet i stići do velikog trijumfa. Bila bi to kruna i šlag na tortu naše generacije, u kojoj nastupa i nekoliko mladih reprezentativaca Nemačke. Živimo za taj dan i sigurno ćemo imati šta da pokažemo i na kraju proslavimo značajan uspeh - zaključio je daroviti Jan Karlo Simić mladi fudbalski talenat kome se predviđa blistava budućnost