XS
SM
MD
LG

Izjave Ćurguza i Vraneševića pred utakmicu Sloga i Sloboda

Sloboda-Sloga/Foto arhiva R.Šešlak

U 28.kolu Prve lige Republike Srpske u Doboju se sastaju dobojska Sloga i Sloboda iz Novog Grada.

Po mnogima je ovaj susret ujedno i derbi sezone. Dvije dobre ekipe koje se od samog početka bore za ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Sloga je trenutno na drugom, a Sloboda na trećem mjestu prvoligaške tabele. Međutim, po broju bodova su obje ekipe iste i imaju po 61 bod.

Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba FK Sloga Doboj, nagovještava dobru utakmicu i da Sloga nije zaboravila utakmicu u Novom Gradu tokom prvog dijela sezone..

Zoran Ćurguz ŠSŠ FK Sloga Doboj/Foto arhiva R.Šešlak

"Još jedna utakmica u nizu onih zahtjevnih ovog prvenstva. Dolazi ekipa koja nam je veliki dužnik iz prvog dijela prvenstva, pa ćemo se tako i postaviti prema njima. Svi igrači su u konkurenciji za utakmicu. Ovom prilikom bih se zahvalio navijačima na podršci prilikom utakmice sa Krupom i očekujuemo da i ovog vikenda budu na istom, ako ne i na višem nivou" rekao je Ćurguz.

Duško Vranešević, šef stručnog štaba FK Sloboda Novi Grad, optimistično gleda na utakmicu koja slijedi i naglašava da napadačka igra, mladost i agresivnost njegove ekipe, može Slobodu dovesti do tri nova boda..

Duško Vranešević ŠSŠ FK Sloboda NG/Foto arhiva R.Šešlak

"Ušli smo u sam finiš prvenstva i očekuje nas gostovanje kod Sloge u Doboju. Sve utakmice koje smo do sada odigrali su bile teške i zahtjevne, a takvu utakmicu očekujemo i sada u subotu. Utakmicu protiv jako kvalitetnog protivnika, koji je jasno na početku iskazao svoje ambicije, a to je ulazak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Dobro poznajemo ekipu Sloge koja se u zimskom prelaznom roku dodatno pojačala i igra jako dobro na domaćem terenu. Međutim, mi ćemo pokušati da iskoristimo njihove mane i dođemo do pobjede koja bi nas ostavila u trci za prvo mjesto. Mi smo jedna od najmlađih ekipa u ligi i nadamo se da će nas naša napadačka igra, mladost i agresivnost dovesti do našeg cilja, a to su nova tri boda. Očekujem fer i korektnu utakmicu i da će stadion biti ispunjen do poslednjeg mjesta, jer to ove dvije ekipe zaslužuju" rekao je Vranešević.

U jesenjem dijelu prvenstva, Sloboda je u Novom Gradu pobijedila Slogu rezultatom 2:0. Golove su tada postigli Edin Kesić iz penala i Alen Nuhanović. Nema sumnje da Sloga pored zlata vrijedne pobjede, ima želju da se revanšira Slobodi i za pomenuti poraz koji su Dobojlije doživjele u Novom Gradu.

Ovo je sigurno jedna od onih utakmica, nakon kojih se piše klupska istorija...Sloge ili Slobode, ostaje nam da vidimo.

Sloboda-Sloga/Foto arhiva R.Šešlak

Susret Sloge i Slobode je u subotu, 14.maja, a počinje u 17:00 časova na dobojskim Lukama.