XS
SM
MD
LG

Ludilo Džimi Batlera

Foto: Heat Nation

Mnogi su očekivali da Majami dobije prvi meč u seriji protiv Bostona. Bili su odmorniji, gosti su bili bez dva startera i djelovalo je da Boston nema šansi. Na kraju Majami i jeste dobio ali u jednom jako čudnom meču.

I jedni i drugi su se morali prilagođavati radi izostanaka. Lauri opet nije bio spreman pa je Gejb Vinsent krenuo u petorci za Majami dok su gosti bili bez Smarta i Horforda pa su krenuli pod košem sa dva Vilijamsa dok je Smartovo mjesto zauzeo Vajt.

Boston je bolje otvorio meč. Dobro su igrali u defanzivi, vršili pritisak na Vinsentu i otežavali su mu pas dobrim pokrivanjem linija dodavanja. Sa druge strane, Boston je imao odličan ritam i došao je do osam poena prednosti u prvom periodu. Majami je dobar ritam uhvatio u momentu kada je Hiro ušao u igru. Kroz pik en rol njega i Adebaja, Majami je uhvatio ritam i vratio se u igru. U završnici prvog perioda, Pejton Pričard je imao dobrih momenata pa je Boston dobio prvi period.

Drugi period Bostona u seriji protiv Baksa bio je poprilično moćno oružje. Tokom većeg dijela serije, tu bi pravili razliku. E pa isto im se desilo i sada. Sjajno su ušli u drugi period i došli do dvocifrene prednosti. Hiro je opet radio posao sa druge strane i ostavljao Majami u igri. Boston je u prvom poluvremenu imao preko 40 poena iz reketa, oko 60% šuta te Tejtuma sa 21 poenom što je njegovo najbolje prvo poluvrijeme u plej ofu. Sve to bilo je dovoljno za samo osam poena prednosti.

A onda je došao treći period, period sumraka za ekipu Imea Udoke.

Veoma bitna stvar je ta da se u igru vratio Taker. On se u prvom poluvremenu povrijedio i propustio je dobar dio drugog perioda. Kao primarni defanzivac na Tejtumu, bio je jako bitan. U nastavku se i vidjelo zašto. On je pod svoje uzeo Tejtuma, Batler Brauna, Adebajo sjajno preuzimao i lupao rampe. Boston je gubio lopte kao na traci. Djelovalo je kao da nisu spremni odgovoriti Majamiju. A Majami je sve kažnjavao. Batler je igrao fenomenalno i defanzivno i napadački u ovom dijelu igre. Poentirao je, krao lopte, otvarao prostor saigračima i redovno donosio sjajne odluke. Sve te dobre stvari, donijele su Majamiju velikih +17 pred poslednji period.

Boston je u poslednjem periodu pokazao još jednom svoju žilavost. Ta žilavost je velika vrlina Bostona. Mogu izgubiti ali se nikada neće tek tako predati i nisu se predali ni sada. U poslednjem periodu razigrao se Braun a dodavali su se i ostali. Međutim, Majami je na sve imao odgovor i što je bitnije, odgovarao je širinom. Pogotovo su bile bitne trojke Strusa ali i poeni Vinsenta. Na kraju je Batler stavio tačku na pobjedu svoje ekipe.

Džimi Batler je definitivno heroj ove pobjede. Nije stvar samo u 41 postignutom poenu nego svemu što je radio. Bio je fenomenalan na oba kraja parketa, kreirao za saigrače i bukvalno radio sve što treba. Generalno, dosta se potcjenjuje odbrana Batlera ali je Džimi lider po prosjeku ukradenih lopti po utakmici u ovogodišnjem plej ofu.

Svakako da ne smijemo zaboraviti ni Tajlera Hiroa. Hiro je držao Majami u životu kad su bili na konopcima. Prvo, kroz pik igru ih je uveo u dobar ritam. Onda je u drugom periodu bio najzaslužniji za to što Boston sa većom prednošću nije otišao na odmor. Strus je nastavio igrati sjajno u ovogodišnjem plej ofu. Bem Adebajo je bio fenomenalan u defanzivi, pogotovo u tom trećem periodu kad je Majami napravio preokret. Gejb Vinsent je nesigurno ušao u meč ali je bio sve sigurniji kako je vrijeme prolazilo.

Što se tiče Bostona, oni su generalno odigrali dobar meč ako se sve uzme u obzir. Ostaće neshvatljivo šta im se desilo u trećem periodu jer su ga izgubili sa 39/14. U većem dijelu ostatka meča, bili su bolji rival. Međutim, pomračenje uma u trećem periodu ih je koštalo.

I jedni i drugi imaju svoje probleme sa izostancima. Vidjećemo ko će biti u kavkom sastavu za naredni meč. Boston sigurno sprema neki odgovor jer iako se opet igra kod Majamija, Udoka sigurno ne želi da mu rival ode na 2-0.

Sa druge strane, djeluje da je Majami sa većom širinom u oba smjera ali ako nas je nešto Udokin Boston naučio onda je to da ga ne smijemo otpisati.