XS
SM
MD
LG

Dalas je svoju šansu propustio

Foto: Dallas Mavericks

Kada ekipa koja je u podređenom položaju u nekoj seriji ima šansu da dobije meč u gostima, ona tu šansu prosto mora iskoristiti. U suprotnom, nema šta da traži u seriji. Tako je i sa Dalasom. Drugi meč sa Voriorsima su prosto morali dobiti.

U prvom meču Voriorsi su razbili Dalasa. Nisu mogli pogoditi ništa a Vigins je radio odličan posao u duelima sa Dončićem. Zato se u drugoj utakmici očekivalo da Dalas pokaže reakciju jer ma koliko Voriorsi bili kvalitetniji, nije ni Dalas baš kanta od ekipe.

I zaista su odlično otvorili u meč. Dončiću se vidjela krv u očima i vidjelo se da želi da popravi utisak iz prvog meča. Od Dončića je sve kretalo u prvom periodu. Pored toga, sjajno ih je išao šut. Redži Bulok se dobro uveo u meč a dobar posao u ba smjera radio je i Fini Smit. Imali su i dvocifrenu prednost ali se Golden Stejt vratio onako kako oni to znaju. Sjajnom igrom, tranzicijom i šutom. Pa ipak, sa 16 poena u prvom periodu, Dončić je donio Dalasu vodstvo.

U durgom periodu Dalas je nastavio sa sjajnom igrom u oba smjera. Defanzivno su bili čvrsti dok su u napadu imali sjajan protok lopte i spejsing. Iz toga su dolazili do trojki i do nekoliko igrača koji su pogađali trojke. Nakon što se Fini Smit otvorio u širinu i pogodio trojku sa centralne pozicije, Dalas je došao do velikih +19. Međutim, Voriorsi su opet uspjeli ono što rade tako sjajno. Veoma brzo da se vrate u život. Prišli su bili na -11 ali su ipak sa 14 poena zaostatka otišli na odmor.

Treći period bio je izuzetno tvrd. Golden Stejt je pojačao defanzivnu agresivnost i neke stvari promijenio u odbrani. Defanzivne rotacije bile su bolje i više nije bilo onog spejsinga u napadu Dalasa. Takođe, mnogo su bolje Voriorsi pokrivali linije dodavanja Dalasa te su otežali kreaciju. Problem Voriorsa bio je taj što ni oni nisu mogli dosta toga pogoditi. Međutim, malo po malo Voriorsi su prilazili i prišli su na -2.

U poslednjem periodu Voriorsi prave preokret i pokazuju kakvu zapravo širinu imaju. Preokret su napravili dok su Stef i Klej bili na klupi. Međutim, tu je bio Pul od kojeg je sve kretalo a sjajne stvari radili su i Luni i Porter. Dalas nije imao ideju i prednost Voriorsa je polako rasla. Otišli su na desetak razlike i manje više rutinski iskontrolisali meč do kraja i došli do pobjede i 2-0.

Dalas je tako propustio ogromnu šansu. Prosto, ovo je bio meč kojeg su morali dobiti jer bolje šanse za brejk teško da će imati. Samim tim, već sad je ova serija realno zatvorena i samo je pitanje u koliko će mečeva otići ali pobjednik serije bi prosto morao biti Golden Stejt.

Realno, bilo je jasno da će Dalasa stati šut u jednom momentu. Dali su 15 trojki u prvom poluvremenu i nije bilo realno da to ponove u drugom. Znalo se da će kad stane šut morati naći drugo rješenje i da će prije svega odbrana morati biti čvrsta u tim trenucima. Jedno vrijeme je bilo tako ali utisak je da je falilo raspoloženih igrača.

Dončić jeste imao 40+ partiju, ispratili su ga Branson i Bulok ali to je faktički bilo to. Falio je doprinos Klebera u napadu ali pogotovo Dinvidija. Imao je samo četiri poena uz 2/6 iz igre i četiri izgubljene lopte tako da je njegov doprinos mnogo falio ekipi u ovoj utakmici.

Sa druge strane, Voriorsi su imali širinu. Stef je bio odličan, Pul takođe, Klej nije možda imao ne znam kakvu partiju ali je pogađao kad je bilo najbitnije. Vigins je opet odigrao dobar meč, Porter takođe a vjerovatno X faktor ovog meča je Luni. Imao je 20 poena i 12 skokova. Kupio je par ofanzivnih skokova na promašaje ekipe a sjajno je sarađivao sa bekovima i poentirao na njihove asistencije.

Dalas je pokazao do sada da ih se ne smije otpisati. Međutim, ovaj put stvarno djeluje da im nema spasa. Svoju ''zlatnu koku'' za brejk su propustili i sad će im trebati pravo čudo da dođu do preokreta u ovoj seriji.