XS
SM
MD
LG

Partizan razbio Đetiće

Biće ovo prvo finale regionalne lige za crno-bele nakon sezone 2012/13. U "majstorici" polufinala, Partizan NIS je savladao Budućnost Voli sa 101:77 (26:21, 29:14, 22:24, 24:18)

Partizan NIS ide u finale AdmiralBet ABA lige! Prvi put nakon sezone 2012/13, crno-beli će se boriti za trofej koji je namenjen regionalnom šampionu. U trećoj i odlučujućoj utakmici polufinalne serije, Parni valjak je pred punom halom "Aleksandar Nikolić" savladao Budućnost Voli sa 101:77. 

U samoj utakmici, crno-beli su večeras jednostavno bili bolji rival. Panter i Ledej su u prvom poluvremenu predvodili tim Partizana do prednosti od čak 20 poena, koliko je iznosila razlika nakon 20 minuta igre. Pratili su ih kapiten Zagorac, Lesor i ostali crno-beli prvotimci, a gostujući tim tokom čitavog drugog poluvremena nije uspevao da ugrozi veliku razliku Partizana. 

Na kraju, velika pobeda i plasman u veliko finale, gde će crno-beli čekati pobednika duela Crvena zvezda MTS - Cedevita Olimpija. 

Na konferenciji za medije, trener Partizana NIS, Željko Obradović je izjavio: 

"Utiscima smo zadovoljni, mislim da smo odigrali veoma dobru utakmicu. Igrali smo agresivno od samog početka i to je dovelo do velike razlike do poluvremena, a i posle. Naravno, hvala navijačima, oni su nam stalno vetar u leđa. Mislim da to treba da imamo u glavi i kada počnemo da se spremamo za finale. U svakoj utakmici ima pozitivnih stvari, a večeras ih je bilo stvarno dosta. Napadački smo igrali dobro, čitali smo odbranu i imali dobar protok lopte, bolji čak nego i u prvoj utakmici. Ima stvari na kojima moramo da insistiramo i radimo. Treba da korigujemo to i da nam ova utakmica da vetar u leđa da znamo da možemo i imamo obavezu i prema navijačima da damo svoj maksimum u finalnoj seriji", poručio je Obradović .

Partizan NIS: Panter 30, Vukčević 4, Ledej 16, Zagorac 11, Avramović 9, Koprivica 5, Smailagić 5, Mur 3, Glas, Lesor 10, Trifunović 5, Madar 3

Budućnost Voli: Kobs 10, Atić 3, Šehović, Micov 3, Barović 1, D. Nikolić 8, Sili 20, Tarolis, Z. Nikolić 2, Jagodić-Kuridža 5, Popović 10, Peri 15

(Foto: Dragana Stjepanović)