XS
SM
MD
LG

Golijan: Pobjedom ćemo se oprostiti od svojih navijača

Srebrenički Guber  u posljednjem ovosezonskom meču na domaćem terenu, na Vidikovcu dočekuje Mladost iz Rogatice.


Iako je njihov protivnik već siguran putnik u niži rang takmičenja, Pavle Golijan, trener Srebreničana, kaže da oni svakoh protivnikq dočekuju sa respektom.


"S obzirom na to da je ovo posljednja utakmica koju igramo pred svojim navijačima, potrudićemo se da im priredimo  pravu fudbalsku predstavu i da se pobjedom oprostimo sa njima za ovu sezonu. Prema stanju na tabeli, mi jesmo favoriti, ali protivnika dočekujemo sa poštovanjem i spremni da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje. Guber je pokazao da ima odličnu ekipu, a to ćemo i u ovom meču samo potvrditi", priča trener tima.iz Srebrenice. 


Ovaj mladi stručnjak se osvrnuo i na period kada je preuzeo Guber.


"Kada sam preuzeo klub, on je bio u velikim problemima, ali, predanim radom, dobrom saradnjom sa upravom i igračima, došli smo ovdje gdje jesmo. Cijelu  sezonu bili smo u gornjem dijelu tabele, nekoliko kola uzastopno na trećem mjestu i to je sigurno veliki uspjeh. Pokazali smo se kao dobri domaćini, ali i gosti. Moram napomenuti da smo odigrali i nekoliko revijalnih utakmica, od kojih bih izdvojio oni odigranu prije par dana sa premijerligašom, Tuzla sitijem. Naši fudbaleri su se borili do posljednjeg trenutka i rekao bih da smo se dobro suprotsttavili, isko je razlika u kvalitetu bila očigledna. Izgubili smo rezultatom 2:3,  a moram pomenuti da je naš najbolji  golgeter Draško Kuljanin na tom meču postigao oba pogotka", kaže Golijan.


Uspjeh postignut sa srebreničkim timom doveo je do  novih ponuda.
"Još uvijek ne znam da li ću po završetku sezone ostati na klupi Gubera. Naporno je putovati 4-5 puta sedmično iz Han Pijeska u Srebrenicu na treninge, pa na utakmice. Već sada imam neke ponude, čak i iz prvoligaških klubova, a gdje ću nastaviti svoju trenersku karijeru odlučiću kad sve sumiram", zaključio je Pavle Golijan. 


Guber je ttenutno 4. na tabeli Druge lige, grupa Istok.