XS
SM
MD
LG

Eksperti rekli: Partizan oštećen u zadnjoj minuti četiri puta

 Ekspertizom suđenja utvrđeno je da su počinjene sudijske greške tokom druge utakmice finala-plej ofa ABA lige između košarkaša Crvene zvezde i Partizana.

Kako je saopšteno na sajtu Partizana, ovog popodneva su klubovima dostavljeni rezultati i mišljenja sudijske komisije u vezi sa suđenjem na utakmici u kojoj su u nedelju uveče košarkaši Zvezde pobedili Partizan sa 85:81. Ekspertizu su tražili crno-beli.

Kako se navodi, počinjeno je sedam sudijskih grešaka na štetu Partizana i četiri greške na štetu Zvezde.

- Poseban kuriozitet je činjenica da je odnos grešaka u poslednjoj četvrtini bio četiri na štetu Partizana i nijedna na štetu Crvene zvezde. Od četiri greške, čak tri su se dogodile u poslednjem minutu utakmice. U pitanju su nedosuđeni faulovi Voltersa nad Ledejom i Mitrovića nad Lesorom, 57 odnosno 56 sekundi pre kraja, kao i dosuđen prestup Lesora posle izvođenja slobodnog bacanja na 10 sekundi pre kraja - navodi se na sajtu.

Kako je ocenio Partizan, „sudijska ekspertiza je ovime nedvosmisleno potvrdila da su greške direktno uticale na konačan ishod meča, iako ih u konačnom zbiru za čitavih 40 minuta utakmice nije bilo previše”.

Partizan je izrazio nadu da nakon ekspertize, sudijske greške više neće imati direktan uticaj na konačan ishod utakmica u finalnoj seriji.