XS
SM
MD
LG

Krupa nije željela licencu!?

Nakon jučerašnje odluke Prvostepene komisije za licenciranje Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine  da Krupi ne izda licencu za nastupe u Premijer ligi, krenulo je ''prepucavanje'' po društvenim mrežama, ali i medijima. Ključno pitanje (ne)informisanih je zašto samo Krupa nije dobila, a jesu Zvijezda 09, dobojska Sloga i Sloboda iz Novog Grada.

Ide se čak toliko daleko da se Fudbalski savez Republike Srpske okrivljuje što Krupa nije dobila licencu, a jedina i prava istina je da krupa NIJE željela licencu.

Već mjesecima se priča kako Krupa, ukoliko  bude prva u šampionatu Republike Srpske, neće u bh fudbalsku elitu.

Izračunali su u Krupi na Vrbasu da im je to preskupa liga, da moraju na ovaj sadašnji tim  dovesti još pet – šest kvalitetnih igrača i odlučili su da ne idu.

To nisu nikada rekli i potvrdili. Bili su pametni! 

Naprotiv, Draško Ilić, jedan od braće Ilić koji i rukovode klubom, isticao je da će da idu, ali pod uslovom da dobiju taj komad papira. Nisu ga dobili, jer ga nisu željeli. Krupi licenca nije data  zbog neispunjavanja finansijskih uslova.

Naravno, ovo kada pročitaju laici rekli bi, - Duguju nekome nešto!

 Prava istina je da Krupa nije Komisiji za licenciranje predala svu potrebnu dokumentaciju, pa licence nema, a to znači svi zadovoljni i srećni. Klub koji u svom postojanju nije nikada nikome ništa dugovao, poslovao po svim propisima i zakonima, jednostavno je ovde sve uradio da zaštiti sebe, ma koliko to čudno zvučalo.

Da pojasnimo. Nedobijanjem licence Krupa se neće naći na udari Fudbalskog saveza Republike Srpske i nejgovih propisa. Da su oni odustali morali bi ići u najniži rang takmičenja, dakle krenuti iz najniže lige Banja Luke,a to je Područna. Bili bi vraćeni čak četiri stepenice niže, a to bi značilo i da bi se ova sadašnja ekipa praktično raspala, mnogi fudbaleri bi otišli, Krupa bi imala vjerovatno i neki minus bod. Ovako, kako smo rekli – vuk sit i ovce na broju!

Ostaje Krupa prvoligaš, može mirno da radi, sa mnogo manjim budžetom, neke igrače će i da proda, a to im je praktično i bio  cilj. Da dođu u poziciju da nešto i zarade, a ne samo troše.

Prisjetimo se samo da su prošle godine prodali Danila Šipovca mostarskom Zrinjskom za 50.000 maraka, pa zašto ne bi i ove sezone nekoga. Ima u Krupi talentovanih i dobrih fudbalera, a kada se u ugovor stavi klauzula da Krupi pripada 20-30 odsto od nekog eventualnog budućeg transfera (evo recimo Šipovca) stižu dolari. Dakle tim iz Krupe na Vrbasu je uradio što je želio, neće moći biti kažnjen (nema djela za kaznu), nastavlja istim tempom, a u Premijer ligu ide sledeći.

Da li je to Sloga iz Doboja (bila drugoplasirana) ili Sloboda Novi Grad, ili možda Zvijezda 09 znaće se nakon sjednice Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske. On će se održati 13. juna, u istočnom Sarajevu,  a po svemu sudeći biće to drugoplasirani tim na tabeli, dakle Sloga.

Oni su spremni da već koliko je sutra uđu u obimnu i veliku rekonstrukciju onog malog stadiona (a bolje bi bilo reći igrališta), te terena. Nije Sloga ovo zaslužila, ona je svoju poziciju u Premijer ligi izborila! Zahvaljujući sebi, ali i Krupi!

Kada se sve ovo zna, onda optužbe pojedniaca i medija,  na račun Fudbalskog saveza Republike Srpske da je on kriv što Krupa nije dobila licencu postaju komične!