XS
SM
MD
LG

Ulica osmeha, obradovala sve

Modriča

MODRIČA – U susret Vidovdanu, Danu opštine Modriča, u ovom gradu organizovana je manifestacija „Ulica osmeha“, pa su najmlađi sportisti demonstrirali svoj talenat i veštine. Organizatori se nadaju da će ovo postati lepa tradicija.

Tatjana Mirković je trener u KBS Modriča. Zadovoljna je da je kroz ovu manifestaciju predstavljen klub koji postoji nepunih 30 godina i svojevrsni je kolekcionar trofeja.

„Predstavili smo naš klub, ali i zdravi način života, odnosno bavljenje sportom u ranoj mladosti i kroz čitav život. Bavljenje sportom odražava se na ljude kroz zdravlje i kroz život“, istakla je Tatjana Mirković.

Odbojkaški klub „Modriča Novoprom“ izborio je povratak u Premijer ligu BiH u muškoj konkurenciji. Devojke teže tom cilju, a Sara Obradović je trener u tom kolektivu. Hteli su da okupe mlade i uspeli su.

„Nama je cilj da okupimo što više mladih i da promovišemo naš klub. Imamo na manifestaciji oko 100 devojaka. Manifestacija nam je dobro došla, da privučemo što više pažnje i da promovišemo naš kolektiv“, rekla je Sara Obradović.

Klub borilačkih sportova Modriča

Turistička organizacija Modriče po prvi put organizovala je „Ulicu osmeha“, a direktor Dejan Lazarević veruje da će sve ovo prerasti u tradiciju.

„Imaćemo priliku da sa najmlađim sugrađanima i sportskim udruženjima našu Modriču predstavimo u najlepšem ruhu. Na 12 poligona imali smo 14 sportskih klubova, došao je veliki broj gledalaca da vide njihov rad i uspehe. Mislim da smo na najlepši mogući način ušli u period obeležavanja Vidovdana, Dana opštine Modriča“, poručio je Lazarević.

Mladost i talenat na jednom mestu su od manifestacije „Ulica osmeha“ načinili svojevrsni praznik koji je privukao pažnju i sredovečnih ljudi. Načelnik Modriče Jovica Radulović kaže da se radi o događaju koji zaslužuje sve čestitke i posebne komplimente.

„Opština Modriča i naša Turistička organizacija zajedničkim zalaganjem započeli smo program obeležavanja Dana opštine. U glavnoj ulici vidimo decu punu osmeha, decu radosti. Okrenuti smo našoj budućnosti. Na ovakav način šaljemo poruke mira, poruke radosti. Deca neka nam budu put i vodilja. Sve moramo da podredimo njima, da ne izgubimo buduće generacije. Mislim da smo na dobrom putu, deca su nam snaga, volja za sve dobro u životu“, naglasio je Jovica Radulović, prvi čovek Modriče.

Modrička „Ulica osmeha“ bila je, makar i na kratko, prostor istine koja otvara sva vrata budućnosti.