XS
SM
MD
LG

Iskra Danilovgrad prvi test za FK Sarajevo

Fudbaleri FK Sarajevo počeli su pripreme za narednu sezonu u Premijer ligi BiH, a tim povodom upriličena je i pres konferencija u prostorijama kluba.

Sezonu iza sebe, u kojoj su ostali bez ijednog trofeja i bez nastupa u evropskim takmičenjima, na Koševu žele što prije zaboraviti te se što kvalitetnije pripremiti za novu sezonu. Jasno je to u svom obraćanju istakao sportski direktor kluba Emir Hadžić, a potvrda tome su i čak petorica novih igrača u bordo dresu, od kojih je svakako najzvučnije ime - bivši reprezentativac BiH - Marin Aničić.

Sarajevo se pojačalo i sa novim trenerom, doskorašnjim šefom struke mostarskog Veleža, Feđom Dudićem. Dudić se također ovom prilikom obratio prisutnima vezano za planove i sportske ambicije ekipe. Bez davanja previše obećanja, Dudić se navijačima obavezao na predan rad koji će rezultirati pomakom, a uz to je najavio i plan priprema kluba.

FK Sarajevo će od 25. juna boraviti na pripremama u Sloveniji, a prije polaska zakazan je i jedan kontrolni meč. Na stadionu Asim Ferhatović Hase u srijedu 23. gostovat će četveroplasirana ekipa crnogoskog prvenstva, koja je u toku priprema za Konferencisku ligu, te u bordo taboru to smatraju pravom i kvalitetnom provjerom:

FK Sarajevo - FK Iskra Danilovgrad, Stadion AFH - Koševo u 18:30.