XS
SM
MD
LG

Reprezentacija Republike Srpske dobrodošla u Istočno Sarajevo

Detalj sa sastanka u FSP sarajevsko-romanijskog

U povodu odigravanja finalne utakmice za prvaka Republike Srpske u konkurenciji mlađih pionira gdje su se u Istočnom Sarajevu sastali banjalučki Borac i Leotar iz Trebinja (6:0) posjetu Fudbalskom savezu Područja sarajevsko-romanijskog upriličili su Zoran Deket, koordinator reprezentativnih selekcija Republike Srpske, Milan Ozren, selektor pionirske (“U-15”) reprezentacije i njegov pomoćnik Oleg Ćurić iz Trebinja.

 

Razgovaralo se o budućnosti fudbala na ovom području Republici Srpskoj, ali i o kultu reprezentacija koje pogotovo u omladinskim selekcijama, imaju ogromno iskustvo, čak i na međunarodnoj sceni.

Domaćin selektorsko-reprezentativnoj delegaciji Fudbalskog saveza Republike Srpske bili su Milorad Lale i Dragomir Đajić, predsjednik i potpredsjednika Fudbalskog saveza Područja sarajevsko-romanijskog.

Milorad lale i Zoran Deket

-Drago nam je da smo ugostili predpionirske ekipe finaliste FK Borac i FK Leotar i zahvalni smo Fudbalskom savezu Republike Srpske što je odabrao upravo naš Savez za domaćinstvo i odigravanje finalne utakmice u ovoj kategoriji. Koristimo priliku da finalistima čestitamo na uspjehu, a posebno FK Borac kao osvajaču šampionske krune – rekao je Milorad Lale.

Na njegove reči se nadovezao i potpredsednik Dragomir Đajić:

-Fudbalski savet Republike Srpske nam je učinio čast dodelom domaćinstva finalnog duela za prvaka Republike Srpske u kategoriji predpionira što pokazuje novu viziju razvoja omladinskog fudbala u našoj Republici. Odigravanjem finalnih utakmica širom Republike Srpske najviše će na afirmaciji dobiti mladi fudbaleri, a pogotovo kad su praćeni od strane selektora i trenera pod nadzorom koordinatora reprezentativnih selekcija. Savez smo na koji republička fudbalska organizacija ivijek može da računa, u svim akcijama i projektima omladinskog i uopšte fudbala na teritoriji našeg entiteta.

 

Milorad Lale i Zoran Deket

Zoran Deket koordinator reprezentativnih selekcija Republike Srpske se zahvalio Fudbalskom savezu Područja sarajevsko-romanijskog i rekao:

-Došli smo u Sarajevo da pogledamo finalnu utakmicu mlađih pionira i da održimo sastanak sa predstavicima klubova i predstavicima Područnog saveza Istočno Sarajevo, da zajedno dođemo do modela najboljeg načina selektiranja i praćenja fudbalera za buduće akcije Fudbalskog saveza Republike Srpske. Ono što već sada možemo, sa sigurnošću, da potvrdimo, nakon sastanka i razgovora, da će jedno od selektiranja ili kampova biti održano na Sokocu, uz podršku PFS Istočno Sarajevo. Takođe, želim da izrazim zahvalnost na pomoći u organizaciji finalne utakmice za mlađe pionire između Borca i Leotara.

Fudbalski savez Republike Srpske nastaviće sa svojim zacrtanim akcijama i reprezentativnim okupljanjima…