XS
SM
MD
LG

Stiže nama Detoks Jahorina

„U svemu što jesmo i onome što kreiramo za sebe i druge, polazimo od osnova da je čovjek prirodno, biološko i duhovno biće.

Iz prirode smo nastali, biološki se konstantno mijenjamo, duhovno sazrijevamo.

Na zajedničkom putu, pravi je trenutak da nam se pridružite u jedinstvenim ljetnjim sadržajima koje smo s ljubavlju i poštovanjem kreirali u našoj najljepšoj prirodnoj zoni. „

 

Jahorina je jedinstveni bh. prirodni resurs, vazdušna banja, oaza zelenih šuma, životinjskog svijeta, ljekovitog planinskog bilja i kao takva, čovjeku predstavlja utočište od haotične svakodnevnice i toksičnog gradskog ambijenta.

Novi stil života, brzina, dinamika i stres modernog vremena, ipak kod velikog broja ljudi budi svijest i spoznaju o važnosti odnosa sa prirodom, te dovode do potrebe za čišćenjem na nivou mentalnog zdravlja, osnaživanja duha i održavanja zdravog tijela.

Olimpijski centar Jahorina ovog ljeta, predstavlja prvi specijalizovani Detox Jahorina program koji je posvećen zdravlju čovjeka na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou. 

Kroz pažljivo osmišljen program Detox Jahorina, prijavljene učesnike vodiće stručni tim regionalno poznatih stručnjaka među kojima su nutricionisti koji pripremaju tri različita plana ishrane (sirova, vegeterijanska i balansirana ishrana), psihoterapeut, fizijatar, profesori sporta zaduženi za odgovarajuću tjelovježbu u prirodi, ljekari opšte i alternativne medicine koji će sa prijavljenim učesnicima razgovarati o tome kako da nezdrave životne navike zamijene zdravijim.

Među stručnim voditeljima jedinstvenog Detox Jahorina programa je i Maja Volk, poznata kao pobornik i promoter sirove ishrane, profesorica i autor nekoliko knjiga o zdravoj ishrani. U okviru Detox Jahorina programa uputiće prijavljene učesnike u sve benefite ove vrste ishrane i pripremati hranu za one koje žele pristupiti čišćenju organizma sirovom hranom. „Kultura čišćenja treba da postane rutinski deo svakodnevice, kao pranje ruku ...okruženi smo toksinima više nego ikad i detoks nas samih je putokaz ka detoksu planete....drago mi je da sam deo ove ideje i da mogu malo pridoneti njenom sprovođenju na Jahorini ove godine....“

Detox Jahorina je specijalizovani program namijenjen ljudima koji žive haotičnu svakodnevnicu modernog vremena i svjesni su vlastitog osjećaja i potrebe za resetom.

Dr anesteziolog Saša Plećević, poznatiji kao Dr Feelgood vodiće učesnike kroz program izbalansirane ishrane na kojima će učesnicima dati odgovore na pitanja šta da jedu, kako, kada I u kojim količinama. Koristeći namirnice najvišeg kvaliteta  dr Feelgood poručuje “Iskoristite fenomenalni Detox Jahorina program i prijavite se, moja misija je da edukujem ljude da sačuvaju I unaprede svoje zdravlje, jer ne postoji lek koji može da zameni pravilnu ishranu I zdravu fizičku aktivnost u prirodnoj zoni”

Detox Jahorina se održava od 06.-10. Jula na Jahorini i podrazumijeva ograničenu grupu učesnika, kako bi se stručni predavači I voditelji programa mogli posvetiti prijavljenim učesnicima. Prijave učesnika putem sajta : www.dfdjahorina.com/detox

Program podrazumijeva izlazak iz svakodnevnice i ulazak u program podrške i pomoći –sebi.

Detox Jahorina program takođe podrazumijeva fizičke aktivnosti u prirodi, šetnje uz meditaciju i tišinu, jogu, posebno prilagođenu ishranu na bazi organskih namirnica, te radionice i razgovore na temu osnaživanja ličnosti unutar sebe i prema spoljnjem svijetu i stvaranja dobrih navika u ishrani, u odnosu sa prirodom, te fizičkoj aktivnosti.