XS
SM
MD
LG

Čolan ništa ne zna!

Amer Čolan

 Nakon što su KK Borac, KK Igokea i OKK Spars zajedničkim saopštenjem kritikovali čelnike KS BiH zbog nedolaska na završnicu košarkaškog prvenstva BiH za juniore, a mi o tome pisali,  oglasio se i generalni sekretar krovne kuće bh. košarke Amer Čolan.

Čolan je istakao da je klubovima organizatorima poslan dopis iz kancelarije KS BiH u kojem je jasno naglašeno da će im biti dostavljene medalje i pehari te uručene od strane delegata takmičenja.

"Klubovi organizatori su dobili dopis iz  kancelarije KS BiH, da će im biti dostavljene medalje i pehari, te da će iste ispred KS BiH dodijeliti delegat takmičenja.  U četvrtak i petak su na adrese klubova organizatora poslate medalje i pehari za šta imamo validnu dokumentaciju. Šta se desilo sa ceremoniji dodjele u Banja Luci ne mogu reći u ovom momentu i sasvim sigurno da smo odmah dali sve na provjeru. Poznato je koja je osoba bila zadužena ispred KK Borac za prijem svih materijala i vidjet ćemo šta se desilo u cijeloj situaciji, rekao nam je Čolan i dodao:

"Upravo sam kontaktirao firmu koja je slala sve materijale i prema njihovim podacima, kao i podacima kurirske službe sve je poslano i nije bilo problema sa slanjem.

"Nije mi jasno da se to desilo, s obzirom na to da su se završnice dešavale ovog vikenda u četiri grada. U Tuzli Jablanici i Brčkom sve je prošlo u najboljem redu, dok smo u Banjaluci imali problem. Ispitat ćemo šta se desilo i o tome obavijestiti javnost, rekao je Generalni sekretar KS BiH za Sport1.ba i za kraj dodao

"Čudno je da se, kada su već bili obaviješteni na vrijeme kako će im biti isporučeni medalje i pehari, niko nije obratio kancelariji saveza ili službenim licima ispred KS BiH koja su bila u dvorani, sa ovim problemom kako bi se reagovalo. Ne želim prejudicirati ništa, ali mi je cijela situacija malo čudna. Potrudit ćemo se da saznamo šta se desilo i utvrdimo ko je napravio propust", zaključio je Čolan.