XS
SM
MD
LG

Prije sedam godina postali su svjetski prvaci a gdje su sada junaci sa Novog Zelanda ?

Foto: FSS

Na današnji dan prije tačno sedam godina, Srbija je postala svjetski prvak za igrače do 20 godina. Golom Nemanje Maksimovića, selekcija Veljka Paunovića savladala je Brazil u finalu sa 2-1.

Sedam godina je prošlo od velikog uspjeha a sada ćemo napraviti presjek gdje su sada junaci sa Novog Zelanda i kako im se razvija karijera.

Predrag Rajković se nakon Zvezde otisnuo u inostranstvo. Prvo je bio u Makabi Tel Avivu a nekoliko poslednjih sezona brani boje francuskog Reimsa. Vanja Milinković Savić bio je rezervni golman tada. Nakon Vojvodine, potpisao je za Mančester Junajted ali nikada nije dobio šansu. Skrasio se u Torinu gdje je prvi golman i čovjek od povjerenja Ivana Jurića. Filip Manojlović je bio treći golamn na Novom Zealndu. On je bio u Zvezdi ali se selio po pozajmicama. Otišao je u Hetafe ali nije našao svoju sreću tamo. Vratio se u Srbiju gdje je prošle sezone bio u Spartaku iz Subotice.

Nemanja Antonov bio je starter na lijevom beku. Nakon OFK Beograda, otišao je u Grashupers. Vratio se u Srbiju kad je bio na pozajmici u Partizanu. Poslije je igrao za Muskron a trenutno igra za Ijpešt. Milan Gajić bio je desni bek. On se nakon OFK Beograda oprobao u ekipi Bordoa. Vratio se u Srbiju kada je došao u Zvezdu. Nakon par sezona u Zvezdi, prije par dana je prešao u CSKA. Miloš Veljković bio je u Totenhemu ali nije dobio pravu šansu pa je već nekoliko sezona dio Verdera. Rođeni Banjalučanin Srđan Babić, mlad je otišao u Real Sosjedad. Nije se snašao pa se vratio u Srbiju gdje je igrao za Zvezdu. Nakon sezone na pozajmici u Almeriji, ovog ljeta je i potpisao za Špance. Pored Babića i Veljkovića, na štoperu je šansu dobijao na Novom Zelandu i Vukašin Jovanović. On je nakon Zvezde igrao za Zenit i Bordo a trenutno nastupa na Kirpu za Apoel iz Limasola.

Neke mečeve je igrao i Radovan Pankov. On je ponikao u Vojvodini a nakon Urala vratio se u Srbiju i Radnički iz Niša, Poslednje tri sezone igra za Zvezdu sa kojom je skoro produžio ugovor. Miladin Stevanović je nakon Partizana pokušao u inostranstvu. Naakon loše epizode u Kajzeriju, vratio se u Srbiju i poslednje četiri sezone igra za Čukarički. Stefan Milošević je jedan od momaka koji nisu pokušali u inostranstvu. Ponikao u Spartaku a u Suboticu se vratio nakon neuspjele epizode u Zvezdi.

Marko Grujić mlad je otišao iz Zvezde u Liverpul. Selio se po pozajmicama a trenutno se skrasio u Portu gdje je standardan. Saša Zdjelar je iz OFK Beograda prešao u Olimpijakos. Poslednjih par sezona jedan je od najboljih igrača Partizana. Nemanja Maksimović mlad je otišao iz Srbije. U vrijeme kad se igralo prvenstvo, bio je u Astani. Kasnije je prešao u Španiju. Jednu sezonu proveo je u Valensiji a od 2018. godine je u Hetafeu. Sergej Milinković Savić je bio u Genku kad se prvenstvo igralo a nakon Belgije postao je ponajbolji igrač Lacija uz Imobilea poslednjih sezona.

Mijat Gaćinović je nakon Vojvodine pet sezona bio dioo Ajntrahta. Potom je prešao u Hofenhajm a poslednju polusezonu proveo je na pozajmici u Panatinaukosu. Filip Janković je mlad otišao u Italiju. Izuzev neuspjelog izleta u španske niže lige, nakon prvenstva je bio u Sloveniji. Poslednji klub za koji je igrao bio je Triglav. Andrija Živković je iz Partizana otišao u Benfiku gdje se nije snašao. Prelazak u PAOK bio je sjajan potez jer se tamo sjajno snašao.

Iako je bio strijelac jednog od golova u finalu, Staniša Mandić se ipak odlučio da u seniorima igra za Crnu Goru. Što se klupske karijere tiče, promijenio je nekoliko klubova a sad je u Metalcu iz Gornjeg Milanovca. Ivan Šaponjić mlad je otišao iz Partizana u Benfiku. igrao je za njihv ''B'' tim i bio je na pozajmici u Varegemu. Potom ga je kupio Atletiko Madrid, slao na pozajmicu u Kadiz a od zime je postao igrač Slovana iz Bratislave. Stefan Ilić bio je takođe jedan od napadača a poslednji angažman imao je u Indiji. 

Što se tiče selektora Paunovića, on je radio u Čikagu a potom je sezonu ipo radio odličan posao u Redingu i pored katastrofalnih finansija. Trenutno je bez angažmana lai sigurno neće dugo čekati na novi posao.