XS
SM
MD
LG

Stojkovićeva prvak BiH na 400m; Pet medalja za AK "San"

Kristina Stojković seniorski prvak je Bosne i Hetcegovine na 400 metara, a njen Atletski klub "SAN" iz Prnjavora osvojio je ukupno pet medalja seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom na Kamberovića polju u Zenici.

"Kristina je osvojila i četvrta mesta u trkama na 100 i 200 m gde je malo falilo da se okiti medaljama. Ovo je najbolja moguća nagrada za Kristinin 18. rođendan koji je 25. juna", istakli su iz AK "San".

Pored zlata osvojene su i dvije srebrene medalje i seniorske titule vice prvaka Bosne i Hercegovine osvojila je fantastična Belma Ćuran u trkama na 100 m prepone i 400 m prepone.

Malo sportske sreće je nedostajalo Belmi da se okiti sa još medalja u disciplinama bacanja koplja i skoka s motkom.

Uspjeh su upotpunili Jovana Mitrović i Kristijan Marić osvajanjem bronzanih medalja u trkama na 400 m prepone i 3000 m stipl prilikom kojih su isrčali svoje lične rekorde.

Pred atletičarima atletskog kluba "SAN" iz Prnjavora nema predaha jer ih već u subotu i nedelju u Sarajevu očekuje Prvenstvo Bosne i Hercegovine za juniore, koje je ujedno i posljednja prilika da se ispuni norma za nastup na Balkanskom prvenstvu koje se sredinim jula održava u Denzeliju u Turskoj.