XS
SM
MD
LG

Poraz od Javora poziva na oprez

Fudbaleri Voždovca poraženi su u drugoj pripremnoj utakmici na Zlatiboru od povratnika u Super ligu Srbije, ekipe ivanjičkog Javora rezultatom 3:1 (1:1).

Ponovo je Nebojša Jandrić izveo dva kombinovana sastava jer periodi povratka svih igrača u trenažni proces zahtevaju oprez. Takođe, time se kroz veći roster dobija jasna slika o ekipi sa kojom Zmajevi započinju ovogodišnje prvenstvo.

Prvih deset minuta odavali su utisak teških nogu, ali je već tri minuta kasnije sjajnom završnicom posle napada koji je iz odbrane započeo Miloš Milović, Aleksandar Ćirković doveo Voždovac u vođstvo.

Kada se očekivalo da će Zmajevi nastaviti u istom ritmu usledio je pad, ali uz konstantne pokušaje da se vođstvo uveća najviše preko najisturenijeg igrača - Borisava Burmaza.

Javor je sa druge strane čekao na grešku i istu dočekao od golmana Voždovca, Miloša Krunića. Osim što je on izašao van svog kaznenog prostora i ostavio prostora za lob koji je usledio, i odbrana je preskočena dugim pasom koji je olakšao egzekuciju Petra Gigića.

Drugo poluvreme pokazalo je neko drugačije lice Zmajeva koji su konstantno napadali i pritiskali gol Javora, najviše preko Marka Mijailovića po desnoj strani. On je uz Stefana Purtića iz slobodnog udarca imao i najbolju priliku da postigne gol, ali je golman protivnika bio na mestu. 

Međutim, prilika koju je imao Japanac Arihiro Sentoku ispostavila se kao ključna. Posle promašene stopostotne šanse kada je ostao sam ispred golmana Javora posle sjajnog proigravanja od strane Marka Mijailovića usledila je kazna. I to dvostruka.

Prvo je Norman Kembel posle dodavanja nakon prekida matirao mladog Andriju Katića, da bih potom konačni rezultat postavio Ogočukvu Odueni. Zmajeve očekuje dan pauze u trening kampu nakon čega se nastavlja uigravanje ekipe za nacionalni šampionat.