XS
SM
MD
LG

30. Memorijalni turnir "Buco i Slobo" Jelanjska 2022: Jubilarni trideseti pripao Liri

30.MEMORIJALNI TURNIR "BUCO I SLOBO" JELANJSKA 2022

Proteklog vikenda  u selu Jelanjska na području opštine Stanari u subotu 25.juna održan je jubilarni trideseti turnir u malom fudbalu. Takmičinje se odigravalo na novoizgrađenom poligonu kod područnog odjeljenja osnovne škole Desanka Maksimović u Jelanjskoj.
Turnir se igra u pomen mladim poginulim borcima  u odbrambeno otadžbinskom ratu 92-95. Riječ je o Budimiru Petroviću i Slobodanu Gavriću. Ovu manifestaciju svečano je otvorio Radojica Ćelić načelnik opštine Stanari. U predigri revijalnu utakmicu odigrali su domaći Polet iz Jelanjske i Veterani petog odreda brigade specijalne policije. Iako je rezultat bio u drugom planu pobjedu su odnijeli domaći minimalnim rezultatom 1:0. U glavnom dijelu učešće je uzelo 18 ekipa. Prvo mjesto zauzela je ekipa Lira iz Stanara koji su u finalu savladali ekipu Banja Kulaši rezultatom 4:1. A treće mjesto osvojila je ekipa Usora.
-Ove godine organizovali smo po trideseti put memorijalni turnir u znak sjećanja na naše poginule borce Bucu i Slobu. Trideset godina je prošlo od njihove pogibije u nesrećnom ratu. Mi se trudimo da njihov lik i djela nikada ne izblijede. Prije početka turnira posjetili smo njihove grobove položili cvijeće i upalili svijeće. Sve ekipe su ugošćene i sve je odigrano u duhu fer pleja kako i dolikuje. Ove godine po prvi put turnir je igran na novoizgrađenom poligonu, što nam je izuzetno drago da smo konačno dobili ovaj velelepni objekat. Učešće je uzelo 18 ekipa i mi smo zadovoljni odzivom. Zahvalio bi se svima koji su pomogli i podržali organizaciju turnira. Uručili smo vrijedne nagrade, uz pehare za prvo mjesto dodijelili smo komplet trenerke, za drugo dresove a za treće fudbalski loptu. -rekao je Dragan Bojinović predsjednik organizacionog odbora. 

Kafe bar Lira Stanari pobjednik turnira