XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov pokreće "Majdov Akademiju" u Istočnom Sarajevu

Foto/ Cees de Haan

Proslavljeni džudista Nemanja Majdov ovog ljeta organizovaće prvu "Majdov Akademiju" u Istočnom Sarajevu, gdje će svoje znanje nesebično prenositi drugima. 

Ovog avgusta će na džudo seminaru i trening kampu prisustvovati proslavljeni mađarski džudista Kristijan Tot, osvajač olimpijske, svjetske i evropske medalje.

- Već duže vrijeme namjeravam ovo da uradim i odlučio sam, akobogda, da sa tim počnem ove godine. To mi je veliki san, a i obaveza da prenesem svoje znanje i iskustvo na buduće generacije, ali i na starije od mene i sve one koji žele da se unaprijede u ovom sportu. Cilj mi je da unaprijedimo džudo na našim prostorima i da pomognemo našoj domaćoj djeci da postanu šampioni, rekao je Nemanja Majdov. 

Pored Nemanje Majdova i Kristijana Tota, ove godine će tu biti njegov otac i najbolji trener Evrope za 2018. godinu, Ljubiša Majdov, te brat Stefan. 

- Svake godine dovodiću nekoga od mojih prijatelja iz svijeta koji su veliki šampioni da prenesu svoje znanje i iskustvo na naše borce. Pored Tota, biće i specijalnih gostiju, takmičara i trenera koji će učestvovati na kampu i seminari u koje ćemo objavljivati uskoro.

Pojasnio je Majdov i na čemu će se raditi.

- Fokus će nam biti na pokazivanju naših specijalki, do najsitnijih detalja i fora, situacionim stvarima, pa i na borbama. Također, održat ćemo panel gdje ćemo svi zajedno pričati o fizički i mentalnim pripremama pred mečeve, dešavanja u toku mečeva i ostalo, i o svemu onome što bude zanimalo goste i što im stvara nedoumice. Pozivam sve klubove, takmičare, djecu, trenere i šampiona da nam se pridruže. Biće u velikoj sportskoj dvorani, tako da učestvovati mogu osim džudista i borci iz drugih sportova, rvanje, sambo, bjj, mma, jiu jitsu.