Svjetsko prvenstvo u nogometu 2022 Kladionica
XS
SM
MD
LG

Jahorina sutra otvara vrata ljetnjem turizmu

 Novi ljetni sadržaji i atrakcije Olimpijskog centra "Jahorina" od sutra će biti dostupni posjetiocima koje u ovoj godini očekuju u najvećem broju do sada.
Dejan LJevnaić, direktor Olimpijskog centra "Jahorina", koji je danas predstavio nove sadržaje, rekao je novinarima da su se potrudili da ljetna sezona bude najbolja do sada i da svi posjetioci koji dođu na planinu istinski uživaju, te istakao da ljetnu turističku sezonu otvaraju sutra festivalom "Jahorina hot".

"Potrudili smo se i napravili najbolju ponudu u Evropi. Ono što Jahorina ima jeste panoramska vožnja gondolom koja vodi do vrha planine odakle se uživa u prelijepom pogledu, prirodi, atrakcijama kao što su pedaline na jezeru, lopte za šetnju po vodi, zip-lajn koji se prostire iznad akumulacionog jezera na vrhu planine, skaj-dajv prilagođen mališanima, dva dječija igrališta, teretana na otvorenom, igralište sa drvenim lopticama", naveo je LJevnaić.

On je naveo i da je u okviru "Olimpijskog bara" koji se nalazi na vrhu planine napravljena plaža sa koje se uživa na svježem vazduhu uz gastronomsku ponudu.

LJevnaić je dodao da je za ljubitelje adrenalina sa vrha planine pripremljen najduži alping koster ili planinski bob u Jugoistočnoj Evropi od dva i po kilometra, koji se spušta do Poljica u podnožje planine, gdje posjetioce očekuju novi adrenalinski sadržaji.

Prema njegovim riječima, nove atrakcije su nautik-džet, baterflaj, karting, tjubing staze, eks-rejser, tauer, lupster, kao i iznajmiljivanje kvadova, bicikala, jahanje ponija.

LJevnaić je istakao da festival "Jahorina hot" predstavlja najbolji spoj hedonizma, odmora i turizma za posjetioce, pa je prvi vikend posvećen porodici i djeci.

On je naveo da će u okviru Festivala biti organizovan okrugli sto o budućnosti turizma, kojem će prisustvovati ministri, načelnici opština, direktori turističkih organizacija, te preduzetnici i radnici kako bi razgovarali u kojem pravcu treba da ide ova grana privrede.

 

 

Posted by S Jahorine s ljubavlju on Thursday, June 30, 2022


U popodnevnim časovima biće održan koncert "Nervoznog poštara" na samom vrhu planine u idiličnom ambijentu poznatog ugostiteljskog objekta "Olimpijski bar", koncerti za ljubitelje elektronske muzike di-džeja Umeka i Dejana Milićevića, dok će od 22.00 časa u hotelu "Vučko" nastupati Vlado Georgiev.

"Porodični dan" predviđen je u subotu, 2. jula, a obilježiće ga sadržaji poput nastupa hora "Čarolija", "Vrapčići", kulturno-umjetničkog društva, joga radionice u prirodi, maskenbala i predavanja o NTC učenju /učenje kroz igru/.

Goste Jahorine u večernjim časovima zabavljaće Aca Lukas, a moći će da uživaju i u dobro poznatim hitovima grupe "S.A.R.S".

U nedjelju, 3. jula, od 17.00 časova nastupaće Kiki Lesendrić i "Piloti" ispred "Olimpijskog bara", a uveče je koncert Svetlane Ražnatović.

Uz nastupe poznatih muzičkih zvijezda, nedjelja će biti ispunjena sadržajima, kao što su "Zumba parti", dok će ljubitelji gastronomije uživati u najslasnijem dijelu tog dana, a to je "Jahorina kuking šou".

LJevnaić je istakao da će ovo ljeto biti izuzetno dinamično uz program "Detoks Jahorina" od 6. do 10. jula i "Fešn vikend Jahorina", gdje će se 10 modnih kuća predstaviti oko jezera uz koncert Aleksandre Radović.

Najznačajniji događaj jeste "Jahorina ultra trejl" sa motom "Dvije države, mnoštvo planina, jedan događaj", tokom kojeg će 23. i 24. jula takmičari pretrčati veličanstvene krajolike.

On je naglasio da je svaka planina ljepša ljeti, te pozvao sve da dođu bar na jedan vikend na planinu i uživaju, a svi sadržaji biće dostupni od 10.00 do 22.00 časa.

Kada je riječ o cijenama, LJevnaić je istakao da se Olimpijski centar "Jahorina" potrudio da budu prihvatljive za svakoga.

Ostali fotosi: