XS
SM
MD
LG

Pakleni juli 3x3 lige Srpske; Vodeći Fargo iz Prnjavora

Foto: Niksicko pivo 3x3 Republika Srpska/facebook

Nikšićko pivo 3x3 liga Republike Srpske sve više se zahuktava, a pred basketšima u Srpskoj je pakleni juli od 11 turnira.

Ovaj pakleni mjesec turnira kreće 2. i 3.jula iz Modriče, a nakon toga igra se u Doboju 9. i 10. jula. Kozarska Dubica  domaćin je karavana 3x3 lige 14., dok se 16. i 17. igra u Laktašima.

Novi Grad domaćin je 20. i 21., Prnjavor 22. jula, a zatim slijede  Šipovo (25. i 26.), Lopare (27.), Šamac (28. i 29.), te Istočni Drvar (29. i 30. jul). Pakleni juli Nikšićko pivo 3x3 Republika Srpska završava se 31. jula u Brodu.

Trenutno vodeći u ukupnom poredku, nakon četiri turnira sa 330 bodova je ekipa “Lounge bar Fargo” iz Prnjavora, čije boje brane Dejan Lazić, Dejan Jovanović, Marko Slijepčević i Aleksandar Petrović.

„Iza nas su četiri turnira lige, nakon kojih zauzimamo vodeću poziciju. Ipak, još je početak sezone i ima dosta uigravanja, ali i turnira. Nadamo se da ćemo zadržati vodeću poziciju i dalje. Čeka nas pakleni juli sa 11 turnira, a ligu čine odlične ekipe i moraćemo na svakom turniru ostvariti što bolji plasman. Imamo turnira i u avgustu, a minimalna opuštanja dovode do lošeg rezultata i nadam se da će toga biti što manje“, rekao je Jovanović, član ekipe iz Prnjavora.

Na drugom mjestu je Inving (Prijedor) 200, a treći 3X3 Basket klub (Bijeljina) sa 150.

Naravno, očekuje nas jak tempo i u avgustu, a biće odigrano šest turnira.

Podsjećamo, šampion Nikšićko pivo 3x3 lige Republike Srpske putuje na čelendžer u Beč, gdje se ekpie bore za prolazak u dalje takmičenje - Vorld tur /FIBA 3x3 World Tour/.

Po završetku ligaškog dijela, igraće se i finalni turnir Prvenstva Republike Srpske.