XS
SM
MD
LG

Zorić i Vlajković na "Čika Dači"

Foto: N. Kotlajić (fkradnicki.com)

Luka Zorić i Nikola Vlajković novi su članovi superligaša sa "Čika Dače". Zorić je prethodne sezone bio jedan od najzapaženijih igrača beogradskog IMT-a, dok je Vlajković bio nezamenjiva karika u ekipi Novog Pazara.

23-godišnji Zorić je fudbalom počeo da se bavi u Radničkom sa Novog Beograda, da bi sa četrnaest godina prešao u mlađe kategorije Čukaričkog. Bio je član omladinske selekcije kluba sa Banovog Brda koja je osvojila Omladinsku ligu Srbije u sezoni 2015/16 i predstavljala Srbiju u UEFA Ligi mladih.

Nakon jednogodišnje pozajmice u Grafičaru, Zorić prelazi u ekipu IMT-a, gde je njegov talenat došao do punog izražaja. Dobre partije koje je mladi Valjevac pružao u ekipi sa Novog Beograda doprinele su na njegovom povratku na Banovo Brdo, početkom pandemijske 2020. godine.

Već na leto Zorić se vratio u IMT, sa kojim je prošle sezone došao nadomak plasmana u najviši rang takmičenja, Super ligu Srbije.

Po vokaciji levi bek, Zorić je igrač koji se podjednako dobro snalazi i na pozicijama prednjeg i zadnjeg veznog igrača, tako da je tim sa “Čika Dače” dobio jednog polivalentnog fudbalera, koji može uspešno da odgovori zadacima u različitim modelima igre.

- Zahvalio bih se najpre sportskom direktoru Slavku Peroviću i čelnicima kluba na pozivu. Veliko mi je zadovoljstvo što ću imati priliku da predstavljam jedan tako veliki klub kao što je Radnički u najvišem rangu takmičenja. Daću sve od sebe opravdam očekivanja stručnog štaba i kluba i nadam se najboljem mogućem rezultatu, a to je plasman u plej-of – poručio je novi član “crvenih” sa “Čika Dače”.

Pored Luke Zorića, danas je još jedan igrač zadužio dres kragujevačkog superligaša. U pitanju je Nikola Vlajković, 26-godišnji desni bek, koji je poslednje dve sezone proveo u ekipi Novog Pazara, za koju je upisao preko šezdeset nastupa u superligaškoj konkurenciji.

Vlajković je najveći deo igračke karijere proveo u svom matičnom klubu Radničkom iz Pirota, a nastupao je i za Jasenicu, Tabane i Jagodinu.

- Rado sam prihvatio poziv sportskog direktora Slavka Perovića da dođem u Radnički jer smatram da se radi o dobro organizovanom i zdravom klubu. Glavni cilj je da se obezbedi opstanak u ligi i da se, ukoliko se ukaže prilika, uključimo i borbu za plej-of – izjavio je Vlajković na svom zvaničnom predstavljanju u prostorijama kluba.

Sportski direktor Kragujevčana Slavko Perović otkriva da je borba za Vlajkovićev potpis bila žestoka i da je malo falilo pa da sjajni desni bek umesto u Kragujevcu završi u Subotici.

- Vlajković je praktično imao dogovorene uslove sa subotičkim Spartakom. Mi smo tu brzo reagovali i uspeli smo da ga privolimo u naše redove. Smatramo da će i on i Luka Zorić biti velika pojačanja za naš tim u predstojećoj superligaškoj sezoni – smatra Perović.

Perović ističe da je zadovoljan dosadašnjim tokom prelaznog roka, a pre svega činjenicom da su sva željena pojačanja dovedena pre početka nove prvenstvene trke.

- Mislim da smo napravili odličan prelazni rok. Na vreme smo doveli sve igrače koje smo želeli, tako da u novu sezonu ulazimo sa formiranim timom. Što se tiče nekih novih dolazaka, to će biti samo oni igrači za koje u dogovoru sa stručnim štabom procenimo da će ekipi doneti ekstra kvalitet – otkriva sportski direktor kluba sa “Čika Dače”

Radnički 1923 je ovog leta “osvežio” tim šestoricom novih igrača. Pre Zorića i Vlajkovića, redove kragujevačkog superligaša pojačali su defanzivci Dušan Cvetinović i Filip Ivanović, vezni fudbaler Damjan Krajišnik i krilni napadač Dušan Stoiljković.