XS
SM
MD
LG

Krajiški susret u Sokolici

Arlov, Šapić i Bjelica

Aleksandar Šapić gradonačelnik Beograda upriličio je prvu zvaničnu posetu Republici Srpskoj, bio je gost Opštine Sokolac i načelnika Milovana Bjelice. Nakon radnog sastanka druženje i ručak su organizovani u manastiru Sokolica na Ravnoj Romaniji, posvećenom Svetom Georgiju, a gost je bio i humanitarac Milorad Arlov iz Banjaluke.

Susret Šapića i Arlova bio je srdačan i sportski, obzirom da su obojica bili sportisti, a koren vuku iz sela Blatuša, opština Vrginmost, na Kordunu u nekadašnjoj Republici Srpskoj Krajini.

-Šapići jesu sa Korduna, a od gradonačelnika Šapića sam dobio i zvaničnu potvrdu da su koreni njegovog oca iz istog sela odakle je i moja majka. Razgovarali smo o mogućnoj pomoći Grada Beograda Odboru za pomoć Srbima Kosova i Metohije, ali smo razgovarali i o sportu. Šapića sam upoznao i sa činjenicom da je s Korduna i Dušan Duda Ivković legendarni košarkaški trener. Gradonačelnik Šapić je pomenuto da su naši preci imali tužnu sudbinu u pokuljou u glinskoj crkvi na ljeto 1941. godine – rekao je Arlov, dodavši da je uživao u vaterpolo predstavama reprezentacije u kojoj je Šapić bio jedna od glavnih karika.

Prvi čovek prestonice svih Srba je ovom prilikom istakao:

-Drago mi je da sam u Republici Srpskoj, u radnoj poseti opštini Sokolac i ovim putem zahvaljujem se načelniku opštine Milovanu Bjelici, kao i humanitarcu Milovanu Arlovu s kojim sam ugodno razgovarao o sportskim i životnim temama.

Slavko Basara i Aleksandar Šapić

Ovom prilikom Arlov je Šapiću uručio bistu Cara Dušana izlivenu u bronzi na Kosovu i Metohiji, knjugu “Humano srce Srpske”, autora Slavka Basare, novinara Sportskog žurnala i dečansko vino, a od jeromoha Andreja Kovačevića, starješine manastira Sokolica, koji je bio domaćin ovog druženja, ikonu Svetog Georgija i Sveto pismo.