XS
SM
MD
LG

Sokočani sa 110 predstavnika na MOSI

Foto/ Opština Sokolac

Sokolački sportisti spremni su za predstojeće Međuopštinske omladinske sportske igre, koje će biti održane od 20. do 24. jula u Novoj Varoši, rečeno je danas na sastanku vođa sportskih ekipa i referenta za sport opštine Sokolac Vere Mijatović, prenosi sajt Opštine Sokolac.

Ovogodišnje MOSI takmičenje odvijaće se u 15 sportskih disciplina, a sokolački sportisti nastupiće u deset sportskih grana sa trinaest ekipa – atletika, planinarstvo, streljaštvo u muškoj i ženskoj konkurenciji, odbojka, odbojka na pijesku i karate u ženskoj konkurenciji i košarka, fudbal, mali fudbal i rukomet u muškoj konkurenciji, istakla je Mijatovićeva.

Ona je dodala da će u Novoj Varoši nastupiti 110 sportista i sportskih radnika, a zahvaljujući razumjevanju načelnika Milovana Bjelice, koji je pokrovitelj putovanja i boravka sportista na 57. MOSI, opština Sokolac imaće najbrojniju sportsku ekipu iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Međuopštinske omladinske sportske igre je takmičenje mladih sportista iz opština tromeđe Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, koje se održavaju od 1954. godine. Opština Sokolac ove godine nastupiće 25 put na igrama.