XS
SM
MD
LG

Skugrićevih 75 godina

Organizacioni odbor obilježavanja 75 godina Skugrića

MODRIČA – U subotu, 23.jula, od 18 časova na stadionu „Grabici“ biće organizovana nova fudbalska gala manifestacija. Povod je prelep, 75 godina FK Skugrić, a slavljeniku će rođendan čestitati veterani beogradskog Partizana. Tim povodom, privode se kraju poslednje pripreme kako bi prvog dana vikenda u ovom delu modričke opštine sve funkcionisalo besprekorno. Predsednik kluba slavljenika Nikola Mišić ističe da je obaveza bilo mnogo, ali da će tog dana sve ličiti na dobro i sreću.

„Zbog svih onih koji su u prošlosti bili deo našeg kolektiva, ali i zbog imena koja će nastupiti za Partizan baš smo se potrudili da sve teče besprekorno. Očekujemo bar hiljadu ljudi na stadionu. Hoćemo da odamo dužnu poštu ljudima koji više nisu sa nama, ali i da se prisetimo onih koji su tu, koji će doći ili su u mislima sa nama toga dana“, kaže Mišić.

Prvi čovek FK Skugrić dodaje da rezultat između veterana Skugrića i Partizana neće biti u prvom planu.

„Druženje je ispred svega. Naš klub je izgradio bogatu istoriju, a i ovo što organizujemo ostaće negde zapisano. Treba se zahvaliti imenima koja su nastupala za Skugrić ili su korenima vezani za naš kraj. Tu, pre svega, mislim na Nikolu Nikića, na Slavišu Dugića, na Branislava Nikića, na bivšeg reprezentativca Srbije Zdravka Kuzmanovića, na Zorana Josipovića. Naravno, pamte se i majstorije Riste Stankovića, Ljube Kuzmanovića, ali i pokojnih Đorđa Bogdanovića i Stanimira Lukića. Zaista, svima smo zahvalni“, poručuje predsednik Nikola Mišić.

Nikola Mišić

Sadašnje generacije su istinski naslednici, naglasio je Nikola Mišić, predsednik Skugrića:.

„U ovoj godini seniorski tim je izborio plasman u Drugu ligu Republike Srpske, osvojen je Kup Trebave, te Kup OFS Modriča. Takođe, mlađi su uspešni, juniorski šampioni su lige Modriča – Šamac. Rastu deca, ima talenata. Skugrić je veliko i značajno mesto u ovom delu Srpske i nadamo se da će i u fudbalskim dostignućima stalno napredovati. Verujem da događaj od subote, 23.jula, biće šlag rođendanske torte za prvih 75 godina, a da će naši naslednici za vek postojanja kluba imati nove podvige i vrhunske rezultate, razloge za nova druženja ove vrste!“

I nova slavlja i radovanja...