XS
SM
MD
LG

Reprezentativci Srbije se za SP pripremaju na Sokocu: Ovdje postoje odlični uslovi za rad

Foto/ Srna

Atletski reprezentativci Srbije Aleksa Tomić i Nikola Kostić pripremaju se na Sokocu za Svjetsko juniorsko prvenstvo u atletici, koje će biti održano u kolumbijskom Kaliju.

Trener Atletskog kluba Morava iz Ćuprije Dragan Zdravković rekao je Srni da već drugu godinu sa mladim atletičarima dolazi na Sokolac jer tu postoje svi uslovi potrebni za pripremu sportista

"Uslovi su fenomenalni, od smještaja u hotelu sa sadržajima za sportiste, do stadiona 'Bara' sa tartan stazom i trim-stazom Taline u neposrednoj blizini, koju će naši domaćini dodatno urediti", izjavio je Zdravković.

On je već drugi put kao trener na Sokocu sa Aleksom Tomićem, koji je ove godine ispunio normu za učešće na Svjetskom prvenstvu za mlađe juniore, gdje će nastupiti u trci na 800 metara.

Zdravković kaže da rado dolazi na Sokolac, gdje mu je, kako kaže, domaćin Snežana Pajkić Jolović - šampion Evrope na 1.500 metara iz 1990. u Splitu, koja je karijeru započela u Ćupriji, te njen suprug Milan.

On je pozvao sve sportiste iz regiona da dolaze na pripreme na Sokolac - mjesto koje može biti baza za pripreme sportista iz cijelog regiona.

Dragan Zdravković je srpski rekorder u trčanju čije je ime zlatnim slovima upisano u istoriju srpskog sporta i jedan od najuspješnijih atletičara bivše Jugoslavije, a sada je trener poznat među kolegama kao "specijalista za srednje pruge" i član Stručnog štaba Srpskog atletskog saveza.

Član kluba "Morava" iz Ćuprije Aleksa Tomić kaže da je na Sokocu s ciljem što bolje pripreme za Svjetsko prvenstvo, gdje u trci na 800 metara očekuje još bolje vrijeme od svog trenutnog najboljeg - minut, 50 sekundi i 32 stotinke.

Trener u Atletsko-orijentacionom klubu Košutnjak Dejan Avramović iz Beograda rekao je Srni da je na Sokolac, na preporuku, došao sa Nikolom Kostićem - prvakom Srbije u disciplini 400 metara prepone.

"Uvjerio sam se da ovdje postoje odlični uslovi za rad sa sportistima", rekao je Avramović.

On je naveo da se Kali, u kojem će biti održano Svjetsko prvenstvo za juniore, nalazi na nadmorskoj visini od 1.100 metara, te su zbog toga tražili mjesto za taj vid priprema i sve potrebno našli na Sokocu.

"Nikola je ove godine četiri puta trčao ispod norme predviđene za to takmičenje i optimisti smo, jer je dobro radio", istakao je Avramović.
Prema trenerovim riječima, Kostić je vrlo dobar, perspektivan i talentovan mladi sportista, čije vrijeme vrijeme tek dolazi.

Kostić je rekao da se atletikom bavi od 2018. i prije nekoliko godina je prvi put nastupio za reprezentaciju Srbije.

"Za mene, kao sedamnaestogodišnjaka, Svjetsko prvenstvo je prvo veliko takmičenje u egzotičnoj zemlji na na drugoj strani svijeta, što mi je pravi izazov", rekao je Kostić.