XS
SM
MD
LG

Crno beli čestitali jubilej

Antić.MODRIČA – U Skugriću kod Modriče organizovana je fudbalska utakmica i druženje veterana Skugrića i beogradskog Partizana. Begrađani su pobedili sa 8:2, rezultat nije bio u prvom planu, nego se želeo obeležiti 75.rođendan FK“Skugrić“, nekadašnjeg „Zadrugara“.

Među slavljenicima pažnjom su plenili Nikola Nikić i Zdravko Kuzmanović, čiji otac Ljubomir bio je jedan od najboljih prvotimaca kluba slavljenika u njegovoj istoriji.

„Hvala mojim Skugrićanima što danas imaju ovakvo fudbalsko zdanje. Ovde je bilo najmanje 20 igrača boljih od Nikole Nikića, ali ja sam uspeo jer sam bio srećan. To je jako važan faktor u sportu i u životu. Igrao sam beka, pa štopera, pa napadača, a moj brat Branko Nikić – Kalčo tri puta je bio bolji igrač od mene. Nekada je Kup zadrugara pratilo po pet ili šest hiljada gledalaca, šteta što danas ne postoji to takmičenje. Stadion ’Grabici’ prepun je uspomena“, poručio je Nikola Nikić, koji je izgradio vrhunsku karijeru.

Zdravko Kuzmanović nastupao je za više evropskih klubova, nanizao je 51.utakmicu u dresu Srbije, a u subotu je imao debi za Skugrić.

„Mnogo mi je drago što je organizovana ova utakmica. Skugriću je 75.rođendan, to je i moje selo. Jesam zvezdaš, ali hvala veteranima Partizana da su nam došli čestitati ovaj jubilej. Zaista sam srećan što sam deo ove priče“, istakao je Kuzmanović.

Predsednik Komisije za veterane i član UO Partizana Goran Kadenić rekao je da je sportistima iz Beograda bilo prelepo u Skugriću.

„Privilegija Partizana je da bude pozvan na ovako velike svečanosti. Jer, u teškim vremenima obeležavati godišnjice, a pogotovo 75.rođendan, predstavlja ogroman napor i entuzijazam ljudi koji su sve ovo priredili. U ime Partizana mogu samo da čestitam na jubileju i da zahvalim na počasti da budemo pozvani da svemu ovom prisustvujemo“, rekao je Kadenić.

Predsednik kluba slavljenika Nikola Mišić rekao je da se u Skugriću oduvek igrao dobar fudbal, izrastali rasni fudbaleri i dobri ljudi.

„Ovo je za nas nešto preveliko i nadamo se da su svi zadovoljni. Imali smo puno sjajnih generacija, teško je nekog posebno izdvojiti“, oprezno će Mišić.

O značaju događaja govorili su i Vaso Božić, istaknuti estradni umetnik rođen u Skugriću, danas uspešan privrednik iz Beograda, pa Risto Kuzmanović, privrednik iz Modriče, potom Srđan Jovanović, ispred opštinske administracije, ali i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske Petar Jelić koji je Skugrićanima predao pehar šampiona Regionalne lige, grupa „Centar“. Uz to, Skugrić je pre mesec dana bio pobednik Kupa Trebave i OFS Modriča.

U najkraćem, ima dana, kao što je bila minula subota u Skugriću, koji poprime dimenziju posebnosti.

I traju duže…

Skugrić – Partizan 2:8 (1:5)

„CRNO – BELI“ ČESTITALI JUBILEJ

Stadion: Grabici. Gledalaca: oko 1.000. Sudija: Nikola Ješanović(Skugrić). Strelci: Ignjatović i Z.Kuzmanović(Skugrić), Radojčić 5, Počuča 2, Novaković(Partizan).

SKUGRIĆ: Lukić, Peranović, B.Popović, Ž.Jovanović, S.Marjanović, Mićić, S.Kuzmanović, Z.Kuzmanović, S.Jovanović, Stanković, Nikić. Još su igrali: Smajić, Vasilić, Sekulić, T.Tomić, Saić, Đurđević, Radoš, Vasić, J.Marjanović,P.Tomić, Mišić, Lučić, Ignjatović, P.Filipović, Dubravac, B.Filipović, Dušanić, Đukić, Petković, J.Popović, Č.Lazić, D.Lazić, Kovač, Sedlić.

PARTIZAN: M. Savić, Mitrović, Milčić, Trifunović, Kutlačić, B.Savić, Počuča, Žunić, Radojičić, Kuzmanović, Novaković. Još su igrali: Kadenić, Jović,

SVE SA MEROM

Veterani dva tima i veliki broj gledalaca minutom ćutanja odali su dužnu poštu svim preminulim fudbalerima i Skugrića i Partizana, koji su gradili bogate klupske istorije, a danas nisu među živima. Nakon toga, početni udarac izveli su Branko Nikić – Kalčo(82) i Savo Mićić(80) za koje se i danas smatra da su u svoje vreme mogli izgraditi vrhunske karijere.