XS
SM
MD
LG

Luka Veljović u prvom profesionalnom meču ostvario pobjedu

Član sokolačkog Bokserskog kluba „Glasinac“ Luka Veljović, pobijedio je u svom prvom nastupu profesionalnog boksa reprezentativca Srbije Marka Pavlovića, na bokserskoj reviji u Sanskom Mostu, rekao je Srni trener ovog kluba Predrag Bartula.

Bartula je naveo da je Veljović u kategoriji 60 kilograma, sinoć na ovoj reviji profesionalnog boksa, prvi put nastupio i pobijedio boksera koji je stariji od njega deset godina.

„Ovom pobjedom Luka je na velika vrata ušao u profesionalni boks, čime se možemo ponositi ne samo u klubu, već i u cijeloj lokalnoj zajednici“, istakao je trener „Glasinca“.

Bartula je naveo da je na ovom takmičenju bilo 10 profesionalnih borbi, u kojima su učestovali klubovi iz Republike Srpske i Federacije BiH.

On je dodao da će od sutra do 21. avgusta, dva najbolja boksera „Glasinca“ Luka Veljović i Rajo Tomović, sa reprezentacijom Srbije biti na pripremama na Jahorini.

Bartula je izrazio zadovoljstvo što trenutno na Ljetnjem sportskom kampu, u organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske, u Trebinju borave i četiri mlada boksera sa Sokoca – Marija Amović, Marko Borovčanin, Uroš Kovačević i Mladen Veljović.

On je podsjetio da će od 5. avgusta do 26. avgusta na Sokocu na pripremama boraviti mlada selekcija boksera iz Srbije, koji će biti smješteni u hotelu „Zlatni bor“ i sa njima će trenirati i vršnjaci iz sokolačkog kluba.