XS
SM
MD
LG

Goša se brani od zaborava

PETROVO – U Petrovu, na stadionu Lužanjak, nižerazredni Ozren iz Petrova savladao je prvoligaša Modriču sa 2:1. Međutim, rezultat nije bio u prvom planu. Želelo se izboriti protiv zaborava, u sećanjima osvežiti lik i delo Nenada Ćukovića, golmana oba tima, koji je izgubio život u saobraćajnoj nesreći, 21.avgusta prošle godine.

Pored fudbalera i rukovodstava oba tima, poštu nekadašnjem golmanu i dobojskog Željezničara odalo je rukovodstvo opštine Petrovo i značajan broj gledalaca.

Nenad Ćuković - Goša rođen je 4. avgusta 1986. godine u Sarajevu, ali je koju godinu kasnije napustio rodni grad. Imao je samo šest godina kada mu je otac Rasko poginuo u nesrećnom ratu, a on sa majkom Zagorkom i bratom Davorom svoj novi život započeo da živi u Modriči. Bio je član zlatne generacije juniora Modriče koja je 2004/05. godine bila šampion BiH, prvak Republike Srpske i osvajač juniorskog Kupa BiH. Bio je super talentovan i pouzdan golman. Karijeru je nastavio u Ozrenu iz Petrova, tu je zasnovao porodicu i sa suprugom Gordanom izrodio Milicu i Mihajla. Sin Mihajlo je na pomenutoj utakmici izveo početni udarac.

„Nenad je tokom svog življenja u Petrovu i rada u FK Ozren, ostavio veliki trag u klubu a sigurno i u istoriji fudbala našeg kraja. Pamtićemo ga po ljudskosti, vedrom duhu, golmanskim veštinama, ali i egzibicijama na terenu kada je neretko nama na tribinama zastajao dah gledajući ga kako sa igračima kreće u napad, a potom se radujući kada se nakon uspešne akcije vrati na svoj gol. Vest o njegovom preranom odlasku prošlog avgusta sve nas je pogodila ali protiv sudbine se ne može. Nama koji smo ga poznavali, cenili i voleli, ostaju uspomene i sećanje na jednog dobrodušnog gorostasa, kome smo ovom utakmicom odali zasluženu počast", rekao je Ozren Petković, načelnik opštine Petrovo i pokrovitelj memorijalne utakmice.

„Goša“ živi u sećanjima...