XS
SM
MD
LG

Zeljković: Najveći projekat FSRS u istoriji

Vico Zeljković

Vico Zeljković predsjednik fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH od preuzimanja cođenja dva saveza počeo je da se zalaže za bolju infrastrukturu i povoljnosti za klubove, a realizacija određenih projekta koje je najavio je počela, prije svega kroz 12 premijerligaških terena sa hibridinom podlogom, a u četvrtak je Odbor za hitna pitanja FSRS donio odluku o izgradnji osam terena sa vještačkom travom u srpskom entitetu.

 


Nema sumnje da će bolja infrastruktura dovesti i do većeg kvaliteta fudbala u Republici srpskoj i BiH, a mladi predsjednik koji sve više povjerenje užuva i u UEFA i FIFA ne želi da stane na ovome, već želi stalno da traga za idejama i vizijama koje će unaprijediti fudbalsku igru, ne samo u Srpskoj i BiH već i regionu.
Izgradnja osam terena sa umjetnom travom u Republici Srpskoj je jedinstven projekat i sigurno najveći u 30 godina dugoj istoriji ove organizacije koja je bila na “cještačkim aparatima” godinama i decenijama zadovoljacajući se mrvicama it Sarajeva od “krovne” kuće fudbala. Dolaskom Zeljkovića ta praksa je prekinuta, a budžet Saveza odmah u startu, sa tradicionalnih 750.000 maraka, utrostručen je i sada to izgleda mnogo dostojanstvenije, a klubovi imaju pomoć FSRS u plaćanju 50 odsto kotizacije i troškova službenih lica.
-Ponosan sam na jedan od najvećih projekata Fudbalskog saveza Republike Srpske od njegovog osnivanja. Siguran sam da ćemo obezbjeđivanjem boljih uslova privući još veći broj dječaka i djevojčica da se bave fudbalom, a da ćemo klubovima koji budu koristili terene i svim područnim savezima olakšati rad i pomoći da ostvare bolje rezultate. Ovo je samo realizacija prve faze obećanja koje sam dao kada sam postao predsjednik FSRS, a to je da će širom Republike Srpske biti izgrađeno oko 20 terena sa vještačkom podlogom – rekao je Vico Zeljković.
Fudbal na ovim prostorima dugo je tragao za jednim ovakvim predstavnikom kojem je opšti interes ispred ličnog. Dolaskom Vice Zeljkovića na čelo fudbala Republike Srpske i BiH mnoge stvari su se pokrenule iz temelja, u korist progresa fudbalske igre.